24 Mayıs 2011 11:44

‘EVLERİMİZİ VE KÜLTÜRÜMÜZÜ YOK ETTİLER’ DİYEN ROMENLER’DEN BLOK ADAYI AVCI’YA DESTEK

EMEK Demokrasi ve Özgürlük Bloku 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Erdal Avcı, Örnekköy’de bulunan Romen Derneği’ni ziyaret etti.Ziyarette konuşan Romen Dernek Başkanı Ramadan Güldür, “Bizim evlerimize el koydular. Küçük miktarlarda paralar vererek bizleri kandırdılar. Şemikler’de evlerimizin ye

‘EVLERİMİZİ VE KÜLTÜRÜMÜZÜ YOK ETTİLER’  DİYEN ROMENLER’DEN BLOK ADAYI AVCI’YA DESTEK
Paylaş

EMEK Demokrasi ve Özgürlük Bloku 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Erdal Avcı, Örnekköy’de bulunan Romen Derneği’ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Romen Dernek Başkanı Ramadan Güldür, “Bizim evlerimize el koydular. Küçük miktarlarda paralar vererek bizleri kandırdılar. Şemikler’de evlerimizin yerine gökdelenler yaptılar. Orada sadece evlerimizi değil kültürümüzü de yok ettiler. Doğayla iç içe olan yaşamımızı elimizden aldılar. İnsanlarımıza verilen vaatler yerine getirilmedi” dedi. Köprü altlarında ve hâlâ çadırda yaşayan pek çok Romanın olduğunu dile getiren Güldür, “Bu dönem tercihimizi Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku’ndan yana kullanacağız” dedi.

Erdal Avcı ise ‘yıllardır bu ülkede 72 buçuk millet var’ denildiğini belirterek  “Ne yazık ki Romen vatandaşlarımıza hep buçuğu uygun gördüler. Bu hepimize bir hakarettir” dedi. İstanbul Sulukule’de yapılanların benzerinin Örnekköy’de de hayata geçirilmek istendiğini söyleyen Avcı “Buna karşı hazırlıklı olmalıyız” dedi.

BAYRAKLI’DA 20 DERNEKTEN DESTEK

Bayraklı Postacılar Mahallesi’nde Ağrılılar Derneğinde, Ağrı-Der ve Muş-Der’in öncülüğünde 20 derneğin temsilcisinin katılımıyla bir kahvaltı verildi. Ağrılılar Federasyonu ve Dernekleri, Muş, Eruh, Bitlis, Hınıs, Horasan, Karlıova, Lice Yöre Dernekleri, Yamanlar Alevi Bektaşi Kültür Derneği, İday-Der ve Kurdi-der Avcı’yı destekleyeceğini açıkladı. Yamanlar Mahalle Muhtarı Binali Yıldırım ve Onur Mahalle muhtar Ali Uçar da destek mesajı gönderdi. Dernekler adına yayınlanan ortak metinde, ülkede yaşanan bir savaşın olduğu ve yoksulların çocuklarının öldüğü ifade edildi. Bu güne kadar ülkeyi yöneten partilerin savaştan beslendiğinin altının  çizildiği açıklamada, “Kanın durması, işsizliğin ve yoksulların sorunlarının çözümü için, din ve vicdan özgürlüğü için ve yüzde 10’luk barajın inadına temsiliyetin oluşması için oylarımızı Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku adaylarına veriyoruz” denildi.

Aynı gün, Ulukent Cemevi ve Pir Sultan Derneği ziyaretleri yapıldı. Ziyaretlere dernek yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Burada konuşan Pir Sultan Derneği Başkanı Alican Akgül, “Biz de mazlumun yanında yer almak istiyoruz. Parlamentoda hâlâ Alevi sorunlarını tartışan bir anlayış yoktur” dedi. Avcı, başta din ve vicdan özgürlüğü, ana dilde eğitim, zorunlu din derslerin kaldırılması, Diyanetin lağvedilmesi, Cemevlerinin ibadethane olarak anayasal güvenceye alınması gibi taleplerin öncüsü ve takipçisi olacaklarını vurguladı. Siverek ve Bitlis Tatvan Derneklerinin Buca Yusufoğlu ve Cennet Vadi piknik alanlarında düzenlediği pikniğe katılan Avcı, halkın yoğun ilgisiyle karşılandı. Pikniğe katılanlar, kanın durması, anaların ağlamaması için Bloğu destekleyeceklerini belirttiler. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ten suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Blok Aydın’da Alevilerle buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa