28 Ağustos 2013 15:03

'Müdahale kitlesel cinayet girişimi olur'

İHD İstanbul Şubesi, Suriye'ye üç gün içinde ABD, İngiltere ve BM tarafından müdahale edilecek iddialarına ilişkin, söz konusu askeri müdahalenin savaş suçu ve Ortadoğu'ya yönelik kitlesel cinayet girişimi olacağını belirtti.İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, ABD, İngiltere ve Birleşmiş Milletler tarafında

'Müdahale kitlesel cinayet girişimi olur'
Paylaş

İHD İstanbul Şubesi, Suriye'ye üç gün içinde ABD, İngiltere ve BM tarafından müdahale edilecek iddialarına ilişkin, söz konusu askeri müdahalenin savaş suçu ve Ortadoğu'ya yönelik kitlesel cinayet girişimi olacağını belirtti.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, ABD, İngiltere ve Birleşmiş Milletler tarafından Suriye'ye üç gün içinde müdahale edilecek iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Suriye'de kimyasal silahların kullanıldığı yönündeki iddiaların ardından uluslararası müdahaleyi meşrulaştırarak, yapılacak askeri müdahalenin, insanlık suçlarının işlenmesine zemin hazırlayacağı belirtilerek, "Suriye'deki kimyasal katliamın faillerinin askeri müdahale olmadan tespit edilmesi ve yargılanmalarının sağlanması olanakları varken bu yolu tercih etmek yerine çatışmaları daha da alevlendirecek yollara başvurmak, işlenen insanlık suçlarının delillerinin karartılması ve gerçek faillerin ortaya çıkarılmasını engelleyecektir" denildi. Ortadoğu'ya dışardan yapılacak müdahalenin, iç çatışmaları çözmek yerine daha da şiddetlendireceği değerlendirmesine yer verilen açıklamada, "Bu nedenle yapılması düşünülen askeri müdahale, hedef alınan toplumlara, Ortadoğu'ya yönelik birer kitlesel cinayet girişimidir" ifadesi kullanıldı.

Uluslararası hukuka da aykırı olan askeri bir müdahalenin aynı zamanda bir savaş suçu olduğu kaydedilerek, "On yıllarca sürebilecek, tüm bölge toplumlarını tehdit edecek olan, milyonlarca asker ve sivil can kayıplarının yaşanacağı bir askeri müdahaleye insan hakları savunucuları olarak insanlığın ortak bilinci ve değerleri adına var gücümüzle hayır diyoruz" diye belirtildi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Tozkoparan’da imam hatip tepkisi

SONRAKİ HABER

Reyhanlı'da bir köylü kaçırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...