28 Ağustos 2013 14:32

İstanbul'da kadınlar Rojava için yürüyecek

DÖKH öncülüğünde 29 Ağustos Perşembe akşam saat 19.00'da, eş zamanlı olarak 3 bölgede "Rojava devrimi kadın devrimidir" sloganı ile gerçekleşecek kadın yürüyüşlerine katılım çağrısı yapıldı. Yürüyüşler hakkında bilgi veren BDP İstanbul Kadın Meclisi Sözcüsü Semra Demir,

İstanbul'da kadınlar Rojava için yürüyecek
Paylaş

DÖKH öncülüğünde 29 Ağustos Perşembe akşam saat 19.00'da, eş zamanlı olarak 3 bölgede "Rojava devrimi kadın devrimidir" sloganı ile gerçekleşecek kadın yürüyüşlerine katılım çağrısı yapıldı. Yürüyüşler hakkında bilgi veren BDP İstanbul Kadın Meclisi Sözcüsü Semra Demir, İstanbul 1'inci bölgede Sultanbeyli Yeni Cami önünde, 2'nci bölgede Şişli Cami önünde, 3'üncü bölgede ise Başakşehir'de yürüyüş gerçekleştirileceğini söyledi.

Yürüyüşün amacını anlatan Demir, "Rojava'da yaşanan bir katliam var. Uluslararası güçler tarafından Rojava devrimi engellenmeye çalışılmakta, bunu kınamak amaçlı, halkımıza yapılan katliamı, kadınlara yapılan tecavüzü protesto etmek amaçlı bu yürüyüşleri gerçekleştireceğiz. Rojava'daki çetecilerin amacı bu katliamlarla Kürdistan topraklarını insansızlaştırmak. İnsanları katleden bu anlayış oralara egemen olmak istiyor. Aynı şekilde bunu da kınamak için bu yürüyüşü gerçekleştireceğiz" dedi. İnsanların Suriye'den katliamlar sonucu Türkiye metropollerine göç etmek durumunda kaldığına dikkat çeken Demir, "Bu insanlar da katliama, fuhuşa zorlama gibi durumlarla karşı karşıya kalıyorlar. Halkımızı yaşananlara sessiz kalmamak için bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Kadınlar Rojava için yürüyecek" dedi. Demir, yürüyüşün sloganının ise "Rojava devrimi kadın devrimidir" olduğunu belirtti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Suriye: Kimyasal silahlar Türkiye'de üretildi

SONRAKİ HABER

YURT-KUR’da mübadele dönemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa