28 Ağustos 2013 14:02

AKP'den 'resmi dil'de CHP ve MHP ile uzlaşı

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun dün yaptığı toplantıda anayasanın değiştirilemez hükümleri ile ilgili tartışmalar yürütülürken, AKP'nin "resmi dil" önerisinden geri adım attığı ortaya çıktı. "Resmi dili Türkçe'dir" hükmünü sunan AKP, görüşünde değişiklik yapa

AKP'den 'resmi dil'de CHP ve MHP ile uzlaşı
Paylaş

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun dün yaptığı toplantıda anayasanın değiştirilemez hükümleri ile ilgili tartışmalar yürütülürken, AKP'nin "resmi dil" önerisinden geri adım attığı ortaya çıktı. "Resmi dili Türkçe'dir" hükmünü sunan AKP, görüşünde değişiklik yaparak CHP ve MHP'nin önerisine katıldı. BDP ise üçlü uzlaşmaya katılmayarak "resmi dil" ayrımı içeren kendi önerisini sundu. AK Parti, CHP ve MHP'nin uzlaşmasıyla "Devletin bütünlüğü, resmi dili, bayrağı, milli marşı ve başkenti" başlıklı madde, mevcut Anayasa'da olduğu gibi şöyle yazıldı:"Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı İstiklal Marşı'dır. Başkenti Ankara'dır."

BDP'DEN TEPKİ

AKP'nin geri adım atmasını DİHA'ya değerlendiren komisyonun BDP'li üyesi BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, "Bu gelişmeyi AKP'nin duruşunun istikrarlı ve kararlı olmadığı şeklinde değerlendiriyoruz. AKP'nin bu dünkü uzlaşması ciddi bir geri adımdır. Barış ve çözüm sürecinin sürdüğü aşamada bu kadar kritik bir konuda CHP ve MHP'nin tezlerini kabul etmelerini tasvip etmemiz mümkün değil. Biz AKP'nin en kısa sürede bu konuda tezlerine sahip çıkması gerektiğini düşünüyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Siyasi iktidar ülkeyi girdaba sürüklüyor'

SONRAKİ HABER

İntihar saldırısı: 4 sivil öldü, 15 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...