23 Mayıs 2011 17:57

BDP'li İsmail Bakır nerede?

BDP'li İsmail Bakır, 21 Mayıs'ta Ümraniye'de üç sivil polis tarafından zorla bir araca bindirildi. Araca bindirilirken "beni öldürecekler" diye bağıran Bakır'ı aramaya Atakent Karakolu'na gelen ailesine Bakır'ın gözaltında olduğu söylendi. Daha sonraysa karakolda olmadığı... İsmail Bakır'dan halen haber

BDP'li İsmail Bakır nerede?
Paylaş

Bianet'ten Ayça Söylemez'in haberine göre 21 Mayıs'ta Ümraniye'de otobüs durağında arkadaşlarını beklerken gözaltına alınan BDP'li Bakır, uzun süredir polis tarafından tehdit ediliyordu. Bianet'e konuşan İnsan Hakları Derneği(İHD) İstanbul Şubesi Başkanı Abdülbaki Boğa, 27 yaşındaki İsmail Bakır'ın tam da Kayıplar Haftası'nda kaybedilmeye çalışıldığını belirtti.

"Başbakan Erdoğan ile Dolmabahçe'de yaptığımız görüşmenin ardından artık böyle olaylar yaşanmayacağını tahmin ediyorduk. Ancak geçmişten farklı bir uygulama yok. Polis yine tehdit ediyor, baskı kuruyor, kaybediyor. Başbakan bize yalan söyledi" diyen Boğa, artık bu olaylara tahammül edecek sabırlarının kalmadığını ifade ederek İsmail Bakır gözaltında kaybedilirse kıyameti koparacaklarını belirtti. (BIA)


BAKIR AKP DÖNEMİNDEKİ 366.KAYIP OLMASIN

Türkiye tarihinde 1915’te Ermeni aydın, yazar ve sanatçılara yönelik uygulanmaya başlayan faili meçhul cinayetler ve kaçırıp, kaybetmeler günümüze kadar uygulana geldi. Ermeniler ile başlayan faili meçhul cinayetler ve kaybetmeler, yükselen ve hak arayan her kesime yönelik olarak sistemli bir şekilde uygulandı. 1980 askeri darbesi ve sonrasındaki yıllarda bu uygulamalar genel-geçer bir hal alarak devam etti. 1990’lı yıllarda ise, Kürt siyasal hareketinin kitleselleşmesi ile birlikte, dönemin devlet yetkililerin tabiriyle “Düşük Yoğunluklu Savaş” mantığı ile her gün sokaklarda insanlar kaçırılmaya ve ‘faili meçhul’ cinayetlerle katledilmeye başlandı. Batıda Kürt işadamlarına, sosyalist ve devrimcilere yönelik uygulanan kaçırma ve kaybetme politikası Bölge illerinde ise, Kürt hareketine yakın olan her insana uygulanır hale geldi.

‘90’lı yıllarda büyük çoğunluğunu Kürtlerin oluşturduğu 17 bin insan ya faili meçhul (!) cinayete kurban gitti ya da “Beyaz Toros” aracına sokakta zorla bindirilip, kendisinden bir daha haber alınmadı.

İHD tarafından AKP dönemini (2002-2010) ele alan, Bölge illerini kapsayan ve Şubat ayında yayınlanan hak ihlalleri raporuna göre AKP iktidarı döneminde 365 cinayet faili meçhul olarak kaydedildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Blok işçilerin temsilcisi olacak

SONRAKİ HABER

Erdoğan hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ten suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...