28 Ağustos 2013 12:47

Ölüm orucundaki hükümlüye hücre cezası

CEZAEVİNDE gördüğü kötü muamele ve işkence nedeniyle açlık grevine başlayan hükümlü Sevcan Dönmez, açlık grevinin 11.gününde taleplerinin kabul edilmemesi üzerine eylemini ölüm orucuna dönüştürdü. 5 gündür su almayan, yakınları ve avukatının görüşme talebini de

Ölüm orucundaki hükümlüye hücre cezası
Paylaş

ALEVİ KİMLİĞİ NEDENİYLE KÖTÜ MUAMELE GÖRÜYOR

Kocaeli Kandıra 1 No’lu T Tipi Cezaevinde adli suçtan tutuklu bulunan Sevcan Dönmez isimli mahkûm, Alevi kimliği nedeniyle uğradığı kötü muamele ve işkence nedeniyle açlık grevine başlamıştı. Aynı koğuşta kaldığı 13 kişi tarafından saldırıya maruz kaldığı iddia edilen Dönmez’in, can güvenliği olmadığı gerekçesiyle Tunceli’ye sevkini istediği belirtilmişti. Talepleri kabul edilmeyen, gördüğü işkence ve kötü muamele nedeniyle tedavisi de yapılmayan Dönmez’in eylemini ölüm orucuna dönüştürdüğü öğrenildi. 5 gündür su da almayan Dönmez, ailesi ve avukatı ile de görüşmeyi ret ediyor. Durumunun kötüleşmesi nedeniyle önceki gün akşam saatlerinde Seka Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Dönmez tedaviyi ret etmesi üzerine yakınları ve avukatı ile görüştürülmeden tekrar cezaevine götürüldü.

‘SAĞLIK DURUMUNDAN ENDİŞELİYİZ’

Kendileri ile görüşmeyi kabul etmediği için müvekkili ile ilgili sağlıklı bilgi alamadıklarını, sağlık durumundan endişe ettiklerini kaydeden Avukat Nuray Yılmaz “durumunun kötüleşmesi üzerine önceki gün hastaneye kaldırıldı. 5 gündür su da almıyor, tedaviyi ret etmesi üzerine tekrar cezaevine götürülmüş. Burada da bir görev ihmali var. Hükümlü vasisi ve vekili ile görüşmeyi ret etse bile böyle bir durumda vasisinin ve benim de görüşümün alınması gerekiyordu. Sağlık durumundan endişe ediyoruz” şeklinde konuştu. Dönmez hakkında sağlıklı bilgi alamadıklarını, bunun sıkıntısını yaşarken bir de müvekkiline ‘içerde huzursuzluk yarattığı ve gardiyanlarla tartıştığı gerekçesiyle 60 gün hücre cezası ve 1 ay iletişim cezası verildiğini aktaran Yılmaz “müvekkilim hakkında cezaevi idari gözlem kurulunun 4 ayrı tutanaktan verdiği 4 ayrı disiplin cezası var. Bunlardan her biri için 15 gün hücre cezası almış, toplamda 60 gün hücre cezası ve 1 ay iletişim cezası. Gerekçesi ise içerde huzursuzluk yaratmak. Kendisi ile görüşemiyoruz bu cezalara itiraz hakkı var. Bugün savcı ile görüşecek biz de ailesi ile birlikte görüşmek için çaba harcıyoruz” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Parti binası ‘ruhsatsız’ diye mühürlendi!

SONRAKİ HABER

50 ocakta 600 işçi iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa