27 Ağustos 2013 18:32

'Sendikayı işveren değil işçiler seçmelidir'

Birleşik Metal-İş, Kocaeli Çayırova'da kurulu EKU Fren Kampana'da yürütülen "sarı sendikacılık" faaliyetleri ve işçilerin işverenler tarafından baskı altına alınmasına ilişkin, "EKU FREN'de sendikayı işveren değil işçiler seçmelidir" açıklamasında bulundu.Birleşik Metal İşçileri

'Sendikayı işveren değil işçiler seçmelidir'
Paylaş

Birleşik Metal-İş, Kocaeli Çayırova'da kurulu EKU Fren Kampana'da yürütülen "sarı sendikacılık" faaliyetleri ve işçilerin işverenler tarafından baskı altına alınmasına ilişkin, "EKU FREN'de sendikayı işveren değil işçiler seçmelidir" açıklamasında bulundu.

Birleşik Metal İşçileri Sendikası (Birleşik Metal-İş), Kocaeli Çayırova'da kurulu EKU Fren Kampana'da yürütülen "sarı sendikacılık" faaliyetleri ve işçilerin işverenler tarafından baskı altına alınmasına ilişkin yazılı açıklamada yaptı. Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Çelik-İş Sendikası'nın EKU'da varlığını işçilere rağmen ve işveren sayesinde sürdürdüğünün belirtildiği açıklamada, Çelik-İş'in yıllar boyunca işverenin işçiler üzerindeki bir denetim aracı olarak işlev gördüğünü ve bu işyerinde sendikal demokrasinin uygulanmadığı belirtildi. Bunun EKU işçileri tarafından da söylediğinin ifade edildiği açıklamada, "EKU işçileri böyle düşündükleri için geçen ay bir araya gelip, hep birlikte bu sendikadan istifa ettiler" denildi. Bunun üzerine işçilerin Çelik-İş'ten istifa etmesinden memnun kalmayan işverenin, işçileri Türk Metal'e yönlendirmeyi denediğinin belirtildiği açıklamada, işçilerin Türk Metal'in "beterin beteri" olduğunun farkına varması üzerine, işverenin yeniden Çelik-İş'e sarıldığı dile getirildi.

Bu süreçte işçilerinin sendikalarına geldiğinin belirtildiği ve işçilere sahipsiz olmadıklarının hatırlatıldığının dile getirildiği açıklamada, "Sonrasında işyerinde baskının ardı arkası kesilmedi. Daha önce kapsam dışı olan birçok personel, işveren tarafından Çelik-İş'e üye yapıldı. Bayram tatilinde dahi işçilerin evleri dolaşılarak, işçiler Çelik-İş'e üye olmadıkları takdirde işten çıkarılmakla tehdit edildiler" diye belirtildi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Çalgısız yaşayamazlar ama, ah bir de işsizlik olmasa!

SONRAKİ HABER

'ODTÜ Ormanı hepimizin'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...