27 Ağustos 2013 17:40

Başak Kültür ve Sanat Vakfı 10. yılını kutluyor

Kurulduğu günden beri, dokunduğu çocuklarla, kadınlarla, gençlerle birlikte dolu dolu 10 yılı geride bırakan Başak Kültür ve Sanat Vakfı, 2 Eylül-8 Eylül tarihleri arasında bir dizi etkinlikle şölene hazırlanıyor."Bizi güçlendiren, çoğaltan bu on yıllık sürecimizi, şimdiye değin dokunduğumuz, bize doku

Başak Kültür ve Sanat Vakfı 10. yılını kutluyor
Paylaş

"Bizi güçlendiren, çoğaltan bu on yıllık sürecimizi, şimdiye değin dokunduğumuz, bize dokunan herkesle; komşularımızla, görüştüğümüz ailelerle ve tüm dostlarımızla birlikte bir festival havasında kutlamak istiyoruz" ifadelerini kullanan Başak Kültür ve Sanat Vakfı, çok çeşitli kültür sanat etkinlikleriyle bir hafta sürecek olan "Helin Başak Uluslararası Sanat Festivali"ni düzenleyeceklerini duyurdu.
Festival kapsamında 10 yıl boyunca düzenlenen, "Yazlık Köyler Kışlık Şehirler", "Sanat Çocukla Gelecek", "Başak Çocukları Şehre Renk Katıyor", "Benim Dünyam Resim Atölyesi", "Dersim İz Sanat Atölyesi", "Kültürlerarası Köprü Olarak Sanat", "Sokakta Sanat", "Kendi Oyuncağını Kendin Yap" atölyelerinden en güzel kareler düzenlenecek sergi ve atölyelerle paylaşılacak.
Ayrıca Sosyal Kültürel Yaşamı Geliştirme Derneği (SKYGD) ile Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Dernekleriyle (CİSST) birlikte gerçekleştirilen "Düş ve Gerçek" konulu resim atölyesinden gelen çalışmaların sergisi ve VYZ Gezici İletişim Atölyesi ile birlikte gerçekleştirilen atölye çalışmalarının gösterimleri de festival kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler arasında yer alıyor.
Öte yandan Karnaval grubu Brouhaha International (İngiltere), davul grubu Karentura (Hollanda) ve jonglörlük-sirk performansları gerçekleştiren Hungarian Juggling Association (Macaristan) ile hem atölye çalışmaları hem de gösteriler düzenlenecek.
İsveç Konsolosluğunun desteğiyle, Ataşehir Kent Konseyinin ortaklığıyla düzenlenen festivalde; Kayışdağı 80. Yıl Parkı, Kadıköy-Kozyatağı Kültür Merkezi ve Ataşehir-Novada Kültür Merkezinde atölye çalışmaları, sergiler ve gösteriler; Ataşehir-Deniz Gezmiş Parkı ve Kadıköy İskele Meydanında da final konserleri gerçekleştirilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Annenin sigara kullanması bebeğin koliğini etkiler’

SONRAKİ HABER

Dünya Uygarlık Projesi Bildirgesi yayınlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...