27 Ağustos 2013 16:37

Kamuoyu baskısıyla yeni soruşturma

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Yayla köyünde rahatsızlandığı için kaldırıldığı hastanede 5 aylık hamile olduğu ortaya çıkan 19 yaşındaki zihinsel engelli B.Ç.ile ilgili yürütülen soruşturmada savcılık, “Kendi isteğiyle olmuş, şikayetçi değil diyerek” takipsizlik kararı verdi. Aj

Kamuoyu baskısıyla yeni soruşturma
Paylaş

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Yayla köyünde rahatsızlandığı için kaldırıldığı hastanede 5 aylık hamile olduğu ortaya çıkan 19 yaşındaki zihinsel engelli B.Ç.ile ilgili yürütülen soruşturmada savcılık, “Kendi isteğiyle olmuş, şikayetçi değil diyerek” takipsizlik kararı verdi. Ajansımızın konuyla ilgili yaptığı haberinin ardından yeni bir soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Yayla köyünde rahatsızlandığı için kaldırıldığı hastanede 5 aylık hamile olduğu ortaya çıkan 19 yaşındaki zihinsel engelli B.Ç. ile ilgili yürütülen soruşturmada önce takipsizlik kararı verilirken, koruma altına alınan kadının zihinsel engelli olduğunun tespit edilmesinden sonra yeni bir suç duyurusu ile yeniden soruşturma başlatıldı. Ajansımızın konuyla ilgili yaptığı haberin ardından yeniden başlatılan soruşturmaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının da müdahil olduğu belirtildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından yapılan açıklamada, davaya müdahil olunduğu belirtilirken, davanın “rıza” gerekçesiyle kovuşturulmadığının doğru olmadığı ileri sürüldü.

Genç Cumhuriyet Başsavcılığı 11 Temmuz 2013 tarihinde verdiği kovuşturmaya yer olmadığına dair kararında, “Mağdurun olay ile ilişkin alınan ifadesinde, özetle kendisinin kimse ile cebir, tehdit veya hile yoluyla birlikte olmadığını, olayın tamamen kendi rızası ile meydana geldiğini, olay sebebiyle kimseden şikayetçi olmadığını ifade ettiği, sonuç olarak somut olayda akıl ve ruh sağlığı bakımından kendisini savunamayacak durumda olduğu, ve cinsel saldırıya uğradığı yönünde delil bulunmayan müştekinin hamile kaldığı olayda rıza hukuka uygunluk sebebinin bulunduğu bu suretle yetişkin olan müştekinin rızasına üstünlük tanınmasının gerekeceği kanaati ile hukuka uygunluk sebebi bulunan olay hakkında kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verilmiştir” ifadelerine yer vermişti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere Parlamentosu Suriye için toplanıyor

SONRAKİ HABER

Şakran’daki çıplak arama yargıya taşındı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...