27 Ağustos 2013 15:20

Rojava heyetinin raporu Kandil yolunda

Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi tarafından kurulan Rojava'da Yaşananları İnceleme ve Rojava Halkına Destek Heyeti'nin hazırladığı raporun birer nüshası KCK yetkililerine ve Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani'ye gönderilecek.Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani'nin talebiyle Kürt Ulusal Ko

Rojava heyetinin raporu Kandil yolunda
Paylaş

Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi tarafından kurulan Rojava'da Yaşananları İnceleme ve Rojava Halkına Destek Heyeti'nin hazırladığı raporun birer nüshası KCK yetkililerine ve Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani'ye gönderilecek.

Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani'nin talebiyle Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi tarafından kurulan Rojava'da Yaşananları İnceleme ve Rojava Halkına Destek Heyeti'nin Rojava'da yaptığı incelemelerin sonuçlarını içeren rapor, 26 Ağustos günü Kongre Hazırlık Komitesi'ne teslim edildi. Hazırlık Komitesi tarafından Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani'ye gönderileceği açıklanan raporun bir nüshasının da KCK yetkililerine ulaştırılmak üzere Kandil'e gönderileceği öğrenildi.

'RAPORUN SONUÇLARI İHTİYAÇ DUYULURSA AÇIKLANACAK'

Kongre Hazırlık Komitesi'nin ilk toplantısında değerlendirilecek olan raporun sonuçlarına ilişkin olarak Hazırlık Komitesi'nin ihtiyaç duyması halinde basına ve kamuoyuna açıklama yapabileceği belirtiliyor. Rojava'ya Destek Heyeti'nin raporunu Kongre Hazırlık Komitesi'ne teslim ettiği 26 Ağustos günü yapılan basın açıklamasında, Kongre Hazırlık Komitesi'nin 28 Ağustos günü yapacağı belirtilen toplantının da hala bazı komisyonların çalışmalarını bitirememiş olmasından dolayı toplantının birkaç gün ertelendiği de edinilen bilgiler arasında.

Federal Kürdistan Bölge Başkanı Barzani, 10 Ağustos günü yaptığı yazılı açıklamada, Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi'nden Rojava'da yaşananları incelemesi için bir heyet oluşturmasını talep etmişti. Bu talep doğrultusunda Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi sekretaryası Kandil'de, KCK yetkilileriyle görüşmüştü. Bu görüşmenin ardından Kongre Hazırlık Komitesi'ne karşı sorumlu Rojava'da Yaşananları İnceleme ve Rojava Halkına Destek Heyeti oluşturulmuştu. 19 Temmuz günü Rojava'ya giden heyet dört gün içinde incelemelerini tamamladıktan sonra 23 Ağustos günü Hewler'e dönmüştü. İncelemelerinin sonuçlarını Hewler'de değerlendiren heyet, hazırladığı raporu 26 Ağustos günü Kongre Hazırlık Komitesi'ne teslim etmişti. (Hewler/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

AKP'nin savaş merakı büyüyor

SONRAKİ HABER

Muhaliflerin bölgesindeki izleri nasıl silebiliriz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...