27 Ağustos 2013 14:01

Tutsaklara kelepçeli muayene işkencesi!

İskenderun M Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki PKK'li tutuklular, ciddi sağlık sorunları olduğunu, ancak dayatılan kelepçeli muayene nedeniyle tedavi olamadıklarını duyurdu.Aileleri aracılığıyla açıklama yapan İskenderun M Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki PKK'li tutuklular, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine ilişkin bilgi verdi. Hastaneye sevk edildikle

Tutsaklara kelepçeli muayene işkencesi!
Paylaş

İskenderun M Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki PKK'li tutuklular, ciddi sağlık sorunları olduğunu, ancak dayatılan kelepçeli muayene nedeniyle tedavi olamadıklarını duyurdu.

Aileleri aracılığıyla açıklama yapan İskenderun M Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki PKK'li tutuklular, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine ilişkin bilgi verdi. Hastaneye sevk edildiklerinde kelepçeli muayene dayatmasına maruz kaldıklarını aktaran tutuklular, kelepçeli muayenenin insanı rencide edici bir yaklaşım olduğu için tedaviyi reddettiklerini bildirdi. Tedaviyi reddettikleri için sağlık sorunlarının ağırlaştığına dikkat çeken tutuklular, Eyüp Çelik adlı tutuklunun göz rahatsızlığının ve görme sorunun artması nedeniyle iki sefer hastaneye sevk edildiğini bildirdi.

'SİZ İDEOLOJİK YAKLAŞIYORSUNUZ, BU ŞEKİLDE MUAYENE EDERİM'

Hatay Devlet Hastanesi'nde görevli Doktor B.C. tarafından kelepçeleri açılmadığı için Çelik'in tedaviyi reddettiği ve durumunun gittikçe ağırlaştığını belirten tutuklular, doktora bu yaklaşımının tıbbi ahlaka uymadığını ve Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) kelepçeli muayeneyi kabul etmediğini hatırlatmaları durumunda, doktorun kendilerine "İdeolojik yaklaşıyorsunuz. Ben bu şekilde muayene ederim. TTB ne diyor, beni ilgilendirmiyor. Hesabınıza gelirse bu şekilde muayene olun" şeklinde hakaretlerde bulunduğu iddia etti. PKK'li tutuklu oldukları için tedavilerinin engellenmeye çalışıldığını dile getiren tutuklular, ciddi sağlık sorunları olmasına rağmen, Hatay Devlet Hastanesi ve doktorlarının tutumu nedeniyle muayene olamadıklarını ve sağlık sorunlarının gittikçe ağırlaştığına dikkat çekerek, kamuoyundan duyarlılık çağrısında bulundu.

'DIŞARIDA JANDARMA NASIL DAVRANIYOR BİLMİYORUZ'

Konuya ilişkin telefonla görüştüğümüz İskenderun M Tipi Kapalı Cezaevi yetkilileri ise, tutuklulara yönelik kelepçeli muayenenin söz konusu olmadığını savunarak, "İsterseniz gelip görebilirsiniz. Takip edebilirsiniz. Ancak cezaevi dışında, jandarmanın hastanede, adliyede nasıl davrandığını bilemiyoruz" diye belirtti. (Mersin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Dünya Kadın Yürüyüşü Forumu başladı

SONRAKİ HABER

Medya adeta savaşa koşuyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...