27 Ağustos 2013 10:15

Brezilya Dışişleri Bakanı istifa etti

Brezilya Dışişleri Bakanı Antonio Patriota, Bolivya ile yaşanan diplomatik kriz sebebiyle görevinden istifa etti. Patriota'nın istifasını kabul eden Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, boşalan göreve Brezilya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Luiz Alberto Figueiredo'yu atadı.BOLİVYA İLE DİPLOMATİK KRİZKendi ülkesinde politik sı

Brezilya Dışişleri Bakanı istifa etti
Paylaş

Brezilya Dışişleri Bakanı Antonio Patriota, Bolivya ile yaşanan diplomatik kriz sebebiyle görevinden istifa etti. Patriota'nın istifasını kabul eden Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, boşalan göreve Brezilya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Luiz Alberto Figueiredo'yu atadı.

BOLİVYA İLE DİPLOMATİK KRİZ

Kendi ülkesinde politik sığınmacı konumunda olan Bolivyalı bir senatörün dün ülkesinden çıkartılarak Brezilya'ya getirilmesi, iki ülke arasında diplomatik bir krize sebep oldu. Bunun üzerine Patriota'yı görüşmeye çağıran Rousseff, akşam saatlerinde Başkanlık Sarayı'nda yapılan toplantının ardından Patriota'nın istifasını ve yapılan görev değişikliğini duyurdu.

Bir diplomatın insiyatifiyle gerçekleşen ve neticede iki ülke arasında diplomatik bir kazaya neden olan operasyon, üstlerin bilgisi dışında gerçekleştiği için Başkanlık Sarayı tarafından "tam bir hiyerarşi kırılması" olarak tanımlanıyor. (SAO PAULO)

ÖNCEKİ HABER

Cizre esnafı kepenk açmadı!

SONRAKİ HABER

'Kimyasal silah kullanıldığı inkar edilemez'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa