26 Ağustos 2013 21:37

Patron istedi banka ödeme yapmadı

Öz Gıda-İş Sendikasının yıllardır örgütlenme çalışmaları sürdürdüğü Perfetti fabrikasında sendikalı olan işçilere karşı ayrımcı politikalar sürüyor.Perfetti patronu sendika düşmanlığını son olarak bir banka aracılığıyla gösterdi. Patronun işçilerin ücretlerini ödediği Tür

Patron istedi banka ödeme yapmadı
Paylaş
Gökhan Durmuş

Perfetti patronu sendika düşmanlığını son olarak bir banka aracılığıyla gösterdi. Patronun işçilerin ücretlerini ödediği Türkiye Ekonomi Bankası (TEB), patronun isteği ile sendikalı işçilere kredi dosya masraflarını ödemedi. Patronun gönderdiği listeye göre ödeme yaptıklarını itiraf eden banka yöneticileri, işçilere isterlerse kaymakamlığa şikayet edebileceklerini ilettiler.

PATRONUN GÖNDERDİĞİ LİSTEYE ÖDEME

Tüketici mahkemelerinde bireysel kredilerden alınan dosya masrafının müşterilere ödenmesi yönünde çıkan kararların ardından işçiler, şirketin ücretlerin ödenmesi ve birçok mali konuda anlaşmalı olduğu TEB’den kullandıkları bireysel tüketici kredilerinden alınan dosya masraflarının geri alınması ve kamu çalışanlarının aldığı gibi promosyon ücretinin alınması için Perfetti insan kaynakları yöneticilerinin hazırladığı matbu dilekçeleri doldurup bankaya verdiler.

Bankalar dava açılmadan dosya ücretlerini geri ödemezken, Perfetti insan kaynakları yöneticilerinin ısrarları ve “Başka banka ile çalışırız” tehditleri üzerine ödeme yapmayı kabul etti.

TEB Hadımköy Şubesi, dosya masraflarını öderken, sendikalı olduğu için işten çıkarılan Coşkun Aydoğan ve Sezgin Ünler’in paralarını ödemedi.

Banka görevlileri bu işçilere neden ödenmediği konusundaki soruya şu yanıtı verdi, “Zaten meblağın hepsini vermedik, 5 kredisi olana 3 dosya ücreti falan verdik, elimizdeki bütçeye göre ayarladık. Perfetti’nin bize gönderdiği listeye ödeme yaptık. Eğer isterseniz kaymakamlıktaki tüketici koruma noktalarına giderek işlem başlatabilirsiniz.”

Bankaların yasaları çiğneyerek, patronun baskılarına boyun eğdiğini söyleyen işçiler, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İçeride dışarıda barış koalisyonu

SONRAKİ HABER

Akciğerlere beton doldurulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...