26 Ağustos 2013 20:37

‘Demek ki bu ülkede sansür hep varmış’

Başbakan Erdoğan’ın 5 günlük Rize programını takip etmek için görevlendirilen gazeteci Ekrem Balta, Erdoğan’ın konuşma yapacağı alana Başbakanlık korumaları tarafından alınmadı.AKREDİTASYONU DA OLMASINA RAĞMENodatv’nin haberine göre, Rize’nin yerel yayın organlarından Nabız gazetesinin muhabiri Ekrem Balta, valili

‘Demek ki bu ülkede sansür hep varmış’
Paylaş

Başbakan Erdoğan’ın 5 günlük Rize programını takip etmek için görevlendirilen gazeteci Ekrem Balta, Erdoğan’ın konuşma yapacağı alana Başbakanlık korumaları tarafından alınmadı.

AKREDİTASYONU DA OLMASINA RAĞMEN

odatv’nin haberine göre, Rize’nin yerel yayın organlarından Nabız gazetesinin muhabiri Ekrem Balta, valilik tarafından akreditasyonu olmasına rağmen Erdoğan’ın konuşma yapacağını alana alınmadı. Gazeteci Balta, yaşadıklarını şu şekilde aktardı; Gazetecilik mesleğime 2 ay önce severek başladım. Ben ilk kez bir başbakanın programını takip etmek için yazı işleri tarafından görevlendirildim. Büyük bir heyecanla Başbakan Erdoğan’ın Rizeli hemşehrilerine hitap edeceği Rize Valiliği alanına gittim. Haber yapmak için yanımda götürdüğüm basın çantam polis tarafından arandı.

Çantada fotoğraf makinesi ve kameram vardı. Polis aramasını yaptıktan sonra beklemem söylendi.Ardından Başbakan Erdoğan’ın koruması olduğu öne sürülen görevli polisler gelerek bana “basın kartının var mı” diye sordu.  Bende Nabız gazetesinde çalıştığıma dair basın kartımı gösterdim. Hemen ardından, Rize Valiliği’nin Başbakan Erdoğan’ın programı için hazırladığı ve önceden bana verilen 45 numaralı Akredite kartımı gösterdim ve ardından Polis alana giremeyeceğimi, bazı kişilerin Akredite‘lerinin iptal edildiğini ve bu nedenle başbakan Erdoğan’ı takip edemeyeceğim belirterek alandan uzaklaştırdılar. Bütün bunlar yapılırken, çevrede toplanan onlarca vatandaş bize bakıyordu. Açıkçası, biraz utandım biraz da üzüldüm. Çünkü, Başbakan’ın bir hemşehrisi ve mesleğine yeni başlayan bir gazeteci olarak daha ilk günlerde sansürle karşılaşmak beni fazlasıyla düşündürdü. Demek ki iddia edildiği gibi “Türkiye’de Gazetecilere yönelik ciddi sansürcü bir uygulama var ve bu yaşadıklarım daha ilk günlerde bunu bana gösterdi”

ÇGD: KINIYORUZ

Gazeteci Balta’nın Başbakan Erdoğan’ın korumaları tarafından alana alınmamasına NABIZ Gazetesi yazı işleri müdürü, Hasan Fehmi Demir “bu açıkça bir sansürdür” diyerek tepki gösterirken, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Rize Şube Başkanı Gençağa Karafazlı da ‘Bu yapılanlarla halkın haber alma hakkına yönelik bir saldırıdır’ diyerek olayı kınadı.
(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dizi oyuncularını artık hükümet mi seçiyor?

SONRAKİ HABER

Kütüphane polise, kitaplar barakaya!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...