22 Mayıs 2011 15:40

Silivri’de küçük Ergenekonları Blok güçleri boşa çıkaracak

İSTANBUL’un en batısında bir sahil ilçesi olan Silivri’de nüfus yoğunluğunu uzun yıllar yazlıkçılar ve ömür boyu çalışmanın yorgunluğunu atacakları sakin bir köşe arayan emekliler belirledi. Ta ki 2008 yılında Silivri Cezaevi açılına kadar...Cezaevi; binlerce gardiyanı, adliye memurları ve tabi ki Ergenekon ve

Paylaş

Cezaevi; binlerce gardiyanı, adliye memurları ve tabi ki Ergenekon ve Balyoz davası tutuklularıyla, yani yaklaşık 13 bin kişilik nüfusuyla seçimlerde de belirleyici bir konum kazandı. İlçede 2009 Yerel Seçimlerinde CHP oyların yüzde 46.6’sını, AKP yüzde 40’ını, MHP yüzde 4.4’ünü, DTP yüzde 4.1’ini aldı. 12 Eylül 2010 Anayasa Reformunda ise Silivrililerin yüzde 58’i  “hayır” dedi.

Sakinlerinin kendilerini İstanbulludan çok Trakyalı gördüğü, tarım politikaları nedeniyle çiftçiliğin öldüğü, artan işsizliğin gençleri Silivri Cezaevi’nde gardiyanlık yapmak zorunda bıraktığı ilçenin merkezinde de bir başka Ergenekon’un özellikle seçim sürecinde ortaya çıktığı belirtiliyor. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’na destek verilmemesi yönünde bazı mahallelerde kapı kapı dolaşıldığı söyleniyor. Kürt yurttaşların yaşadığı Mimar Sinan Mahallesinde dolaşan bazı kişilerin “Blok’a oy vermeyin, oy verirseniz mahallenize bomba atarlar, hedef olursunuz” diyerek halkı korkutmaya çalışıldığı ileri sürülüyor. Mahallede dini cemaatlerin çalışmalarının yoğunlaştığı da biliniyor. Silivri’de Kürtlere yönelik bir başka operasyon da şarkıcı İbrahim Tatlıses gerekçesiyle  gerçekleştirildi. BDP Silivri Örgütü yönetici ve üyesi 9 kişinin, Tatlıses’e “ikinci bir suikast” planı yaptıkları iddiasıyla yapılan ev baskınları ardından Mart sonunda tutuklanması da seçim öncesi ilçedeki çalışmalara yönelik bir “komplo” olarak değerlendiriliyor.

SALON VERMEDİLER

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel’in ilçeyi ziyareti nedeniyle halk toplantısı düzenlemek isteyen Blok’un Silivri bileşenlerine yerel yönetim tarafından salon verilmediği de öğrenildi. Bu nedenle Tüzel, halk toplantısı yerine Alibey Mahallesi’de bulunan seçim bürosunun açılışına katıldı. Tüzel’e BDP Eş Genel Başkanı Hamit Geylani, BDP ve EMEP İl Yöneticileri de eşlik etti. Tüzel ve Geylani, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganlarıyla karşılandılar. Burada konuşan Tüzel, “Hedefimiz kimsenin geceleri aç yatmadığı ama aynı zamanda kimsenin anadilinin de yasaklanmadığı demokratik bir ülkedir” dedi. 

Seçim bürosunun çevresinde yaşayan ve Türk bayrağı astıkları balkonlarından kendisini dinleyen Silivrililere de seslenen Tüzel, operasyonlarda gençlerin ölmeye devam ettiğini hatırlatarak, “Bu savaşın, bu operasyonların önüne geçecek ilk önce olan bizleriz; Silivri halkıdır, Türk halkıdır. Yoksa yoksulluk, haksızlık; yoksa ölümler devam edecek. Biz birleşmezsek, biz emeğimize sahip çıkmazsak bu ülkede sömürü ve savaş devam edecek, yoksulluk devam edecek” dedi. Tüzel ve Geylani daha sonra Kars Çengelli Köyü Derneği, Ağrılılar Derneği ve Eğitim Sen Silivri Temsilciliğini ziyaret ettiler. Eğitim Sen’li çok sayıda eğitim emekçisi Tüzel’e, “İnanıyoruz ki Blok’un her bir vekili Mecliste 100 AKP’li vekile bedel olacaklar” derken, sendikanın mücadelesine desteğe de devam etmelerini istediler.

Tüzel, Geylani ile birlikte önceki gün Mimaroba, Gürpınar ve Tepecik’te de konvoylara ve seçim bürosu açılışlarına katıldı. Avcılar halkıyla da halk toplantısında buluşan Tüzel burada halkın sorularını yanıtladı, seçim çalışmaları konusunda fikir alışverişinde bulundu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Önder’e Cemevi’nden destek

SONRAKİ HABER

Selma Gürkan EMEP Genel Başkanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...