22 Şubat 2011 22:18

Öğrenciler polis baskısını protesto etti

HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinde polis baskısından bıktıklarını belirten öğrenciler, kendilerine yönelik baskı, gözaltı ve tutuklamalara karşı yürüdü.Anadil talebinin de dillendirildiği ve yaklaşık 2 bin öğrenicinin katıldığı yürüyüş, Eski Cezaevi Kavşağı’ndan Özgürlük Meydanı&rsq

Öğrenciler polis baskısını protesto etti
Paylaş

HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesinde polis baskısından bıktıklarını belirten öğrenciler, kendilerine yönelik baskı, gözaltı ve tutuklamalara karşı yürüdü.
Anadil talebinin de dillendirildiği ve yaklaşık 2 bin öğrenicinin katıldığı yürüyüş, Eski Cezaevi Kavşağı’ndan Özgürlük Meydanı’na kadar devam etti. Özgürlük Meydanı’nda 5 dakikalık oturma eylemi ile tutuklama, baskı ve gözaltıları protesto eden öğrenciler, ardından açıklama yaptı.
Açıklamayı okuyan öğrenci, “Türkiye dışında polisin eğitime bu kadar bulaştığı hiçbir ülke olmadığı gibi artık sadece üniversitelerde değil, ilk ve ortaokulunda polisin etkisi artmıştır” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrenci ve öğretmenlerin haber elemanı olarak kullanılmasına dair basına yansıyan haberlere değinen öğrenci, “Bu belgelerde yer alan ajanlaştırma faaliyetlerinin Yüksekova’da gerçekleşme olasılığı ve öğrencinin teklifi reddetmesi durumunda karşılaşabileceği sorunlar bizleri tedirgin etmektedir. Tüm bu baskılar, tutuklamalar yetmezmiş gibi, eğitimdeki eksiklikler ilçemiz Yüksekova’da kendisini daha fazla göstermektedir” dedi.
Okullarda ajanlaştırma politikasına son verilmesini, arkadaşlarının serbest bırakılmasını, polislerin okullara girmemesini, öğrenciler üzerinde polis baskısının son bulmasını isteyen öğrenciler, açıklamanın ardından eylemlerini sonlandırdı. (HAKKARİ)

ÖNCEKİ HABER

Devlet kadına yönelik şiddeti dolaylı yoldan destekliyor

SONRAKİ HABER

Petrol fiyatları tehlike bölgesinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...