26 Ağustos 2013 16:19

Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplandı

Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri, yeni anayasa çalışmaları için mevcut anayasanın ilk 4 maddesini görüşmek üzere toplandı.Yeniden bir araya gelen üyelerden bazıları, toplantı öncesinde basın mensuplarına görüşmelere ilişkin düşüncelerini aktardı. BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, ilk 4 maddede anlaşamay

Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplandı
Paylaş

Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri, yeni anayasa çalışmaları için mevcut anayasanın ilk 4 maddesini görüşmek üzere toplandı.

Yeniden bir araya gelen üyelerden bazıları, toplantı öncesinde basın mensuplarına görüşmelere ilişkin düşüncelerini aktardı. BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, ilk 4 maddede anlaşamayan bir parlamentonun Kürt dili, ve yerel özerklik korusunda anlaşmasının mümkün olmadığını belirtti. Yıldız, “Bu konuda direten siyasi partilerin halka verdikleri sözü hatırlamaları lazım” dedi. İlk dört madde üzerindeki tartışmaların geçmişin tekrarı olmaktan öteye gitmediğini söyleyen BDP'li Yıldız, “İlk dört madde tartışılmadan önce umutluydum. Fakat ilk dört maddenin korunması gerektiği yönündeki ısrarı görünce, çok da demokratik ilkelerle gerekçelendirilmeden yapıldığında umutsuzluğa kapıldım diyebilirim”diye konuştu.

KISMİ DEĞİŞİKLİK

Komisyonun AKP’li üyesi Ahmet İyimaya da gelinen noktayla ilgili şunları söyledi: "Siyaset kurumunun, siyasal partilerin tarihi bir misyonu ve topluma verdikleri vaatler var. Bu vaatlerin yerine getirilmesi gerekir. Biz o noktadayız. İradenin ne şekilde ortaya çıkması halinde bana göre tümünde bir değişiklik yani, yeni anayasa inşası ama imkanlara göre kısmi bir değişiklik daima mümkün. Şu ana kadar yapılan çalışmalar kısmı değişikliğe temel oluşturacak verileri bünyesinde taşımakta."

ANAYASANIN RENGİ

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal ise tartışılan konunun anayasanın rengi olduğunu ifade etti. "Bu anayasanın rengi, Türkiye Cumhuriyeti’nin rengidir, öyle olmalıdır. Yapıldığı Türk milletinin rengidir, öyle olmalıdır. Türk vatandaşlarının rengidir. Buna itiraz varsa çıksın anlatsınlar” ifadelerini kullandı. (AnkaraCİHAN)

ÖNCEKİ HABER

AKP’li vekiller gelsin de Kars’ı görsün!

SONRAKİ HABER

1.Balıkçılık Çalıştayı Antalya’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...