26 Ağustos 2013 15:11

'Uluslararası parlamentolara mektup göndereceğiz'

Suriye'de ve Mısır'da yaşananlara ilişkin uluslararası parlamentolara mektup göndereceklerini belirten Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Mısır'da ise Mursi ve diğer siyasi tutukluların bir an önce serbest bırakılmalarının elzem olduğunu söyledi.Meclis Başkanı Cemil Çiçek, gündemdeki konulara ilişkin Meclis'te bas

'Uluslararası parlamentolara mektup göndereceğiz'
Paylaş

Suriye'de ve Mısır'da yaşananlara ilişkin uluslararası parlamentolara mektup göndereceklerini belirten Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Mısır'da ise Mursi ve diğer siyasi tutukluların bir an önce serbest bırakılmalarının elzem olduğunu söyledi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, gündemdeki konulara ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Çiçek, Mısır'daki gelişmeleri Meclis olarak yakından izlediklerini belirterek, "Nitekim TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Mısır'da yaşanan insan hakları ihlali iddialarını bu ülkede araştırmak üzere Dışişleri Bakanlığımız vasıtasıyla Mısır makamlarından talepte bulunmuştur. Ne yazık ki verilen cevapta bu talep olumsuz karşılanmıştır" dedi. Çiçek, "Suriye'de akan kanın durması, Mısır'da demokrasiye geçişin hızlandırılması konusunda daha etkin davranmaları konusunda uluslararası parlamentolara mektup göndereceğiz. Mısır'da Mursi ve diğer siyasi tutukluların bir an önce serbest bırakılmaları elzemdir" dedi. Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı yönündeki iddialara ilişkin Çiçek, "Bu vahşetin sorumluları bunun hesabını vermelidir. Uluslararası toplumun tek sesli hareket etmesi vicdani bir sorumluluktur. 500 bin civarında mülteci bugün Türkiye'de kalmaktadır. Soruna Suriye içinde çözüm bulunmak önemlidir" ifadesini kullandı.

Çiçek, AKP'ye ilişkin açılan kapatma davasının yeniden görülebileceği yönündeki tartışmaları değerlendirerek, "Kapatma davası doğru olup olmadıkları bile araştırılmamış, gazete ve internet haberlerine dayanıyordu. Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'laiklik karşıtı odak' kararı üretilmiş, düzmece haberlere dayanıyordu. Bu karar AKP'nin sırtında hem hukuki hem de siyasi açıdan haksız bir ağır yük oluşturdu. Muhalefet partileri, Anayasa Mahkemesi'nin bu kararını siyasette aleyhimize kullandılar. Bu karara atıf yaparak, AKP'yi laiklik karşıtı odak olarak yaftalamaya çalıştılar. AKP'nin bu haksız yükten kurtulması hukukun bir gereğidir" dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

'TV'lerin kapatılması komplonun devamıdır'

SONRAKİ HABER

6. filo Akdeniz'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...