26 Ağustos 2013 13:53

1 Eylül bölge mitingine katılım çağrısı

İHD Diyarbakır Şubesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında Diyarbakır'da "Newroz coşkusuyla onurlu bir barışa yürüyor, Rojava devrimini selamlıyoruz" şiarıyla yapılacak olan bölge mitingine katılım çağrısı yaptı. Dernek binasında gerçekleşen toplantıda konuşan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, t&u

1 Eylül bölge mitingine katılım çağrısı
Paylaş

'BARIŞIN DAHA FAZLA HAYKIRILMASI GEREKEN BİR ZAMAN'

Çözüm tartışmaların yaşandığı böylesi bir süreçte bölgenin sivil toplum örgütleri ve demokratik kitle örgütleriyle 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü büyük bir mitingle kutlayacaklarını dile getiren Bilici, mitingin barışın daha fazla haykırılması gereken bir zamana denk gelmiş olmasının önemini daha da arttırdığına işaret etti. Kutlanacak mitingin barışa olan özlemin alanlarda haykırıldığı bir miting olması gerektiğini ifade eden Bilici, başta Diyarbakır halkı olmak üzere tüm halkları ve herkesimi 1 Eylül'de İstasyon Meydanı'nda yapılacak olan "Barış Mitingi"ne katılmaya ve barış taleplerini daha gür bir sesle haykırmaya çağırdı.

DİYAR TUHAD-DER'DEN ÇAĞRI

Diyar TUHAD-DER, "Rojava devrimi"ne dikkat çekmek ve 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingine katılım çağrısında bulunmak amacıyla dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Açıklama yapan dernek yöneticisi Cahit Demirkıran, Kürtlerin Rojava'da gerçekleştirdikleri devrime karşı İnsan Hakları Bildirgesi'nin hiçe sayılarak kadın, çocuk demeden savaş kurallarının dışında sivil halkı katleden çetelerine Türkiye üzerinden destek sunulduğunu söyledi. Demirkıran, bir an önce bu tür kirli oyunlara son verilmesini talep etti. Demirkıran, İstasyon Meydanı'nda yapılacak olan 1 Eylül Dünya Barış Günü bölge mitingine herkesin katılmasını isteyerek, bölge mitingine katılım çağrısında bulundu. (Diyabakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Kimyasal silah iddiası doğrulanırsa Suriye cezalandırılmalı'

SONRAKİ HABER

Kanlı tutuklama: 3 Filistinli öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa