26 Ağustos 2013 12:07

Snowden, Küba’nın tutumu nedeni ile Moskova’da kalmış

CIA eski çalışanı Edward Snowden’in, Küba’ya gidişinin Amerikan baskısı nedeni ile gerçekleşmediği ortaya çıktı.Kommersant gazetesinin Snowden’e yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Küba yönetimi içinde Snowden’in bulunduğu uçağın Havana’ya inişine müsaade etmeyeceklerini, ABD ve

Snowden, Küba’nın tutumu nedeni ile Moskova’da kalmış
Paylaş

CIA eski çalışanı Edward Snowden’in, Küba’ya gidişinin Amerikan baskısı nedeni ile gerçekleşmediği ortaya çıktı.

Kommersant gazetesinin Snowden’e yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Küba yönetimi içinde Snowden’in bulunduğu uçağın Havana’ya inişine müsaade etmeyeceklerini, ABD ve diğer bazı ülkelerin bu konuda kendilerinden talepleri olduğunu Rus makamlarına bildirmiş.

Kommersant, Snowden’in Rus yetkililerle Rusya’ya gelmeden önce görüşmeye başladığını iddia etti.

Hong Kong’tan Rusya’nın başkenti Moskova’ya 23 Haziran’da gelen CIA eski çalışanı Snowden, Havana’ya gitmeyi planlıyordu. Uçuş gerçekleşmeyince Snowden, Rusya’dan 16 Temmuz’da geçici siyasi sığınma için başvurdu. ABD’nin iade taleplerine anlaşma olmadığı gerekçesi ile olumsuz cevap veren Moskova, Snowden’e 1 yıllık geçici siyasi sığınma verdi.

Rusya’nın tavrına tepki gösteren ABD Başkanı Barack Obama da 3-4 Eylül günlerinde Moskova’da yapılması planlanan Rusya-ABD zirvesini iptal eti. Obama’nın 5-6 Eylül’de St. Petersburg’da yapılacak G20 zirvesine katılması bekleniyor. (Moskova/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

'BM onayı olmadan müdahale mümkün'

SONRAKİ HABER

Afganistan’da çatışma: 5 Taliban ve 1 polis öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...