26 Ağustos 2013 11:23

Ethem Sarısülük Kütüphanesi açıldı

12 Eylül darbesinden sonra darbecilerin faaliyetini durdurduğu pek çok demokratik kurumdan biri olan ve Tuzluçayır'da bulunan Mamak Tuzluçayır Halkevi binası, Ethem Sarısülük Kütüphanesi'ne dönüştürüldü. Feyzullah Çınar Parkı'nın köşesinde bulunan Ethem Sarısülük Kütüpha

Ethem Sarısülük Kütüphanesi açıldı
Paylaş

'AKP FAŞİZMİNE KARŞI BÜYÜK BİR ADIM'

Gezi direnişinde yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Can Cömert, Medeni Yıldırım, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük'ü anan Yıldırım, "Faşizmin canını aldığı Tuzluçayırlılarla beraber Menekşe Erbay Ana ile ve daha nicesiyle beraber Ethem Sarısülük kütüphanesinde yaşayacak. Parkta çocuk şenlikleri, gözleme günleri, kadın etkinlikleri, konserler, paneller, forumlar gerçekleştirdik ve gerçekleştiriyoruz. Kitaplık için ev eve dolaşıp kitap topladık, kitapevlerini aradık, aydınlara, yazarlara, akademisyenlere ulaştık. Biz bu kütüphanenin AKP faşizmine karşı yürütülen mücadelede koca bir adım olduğunu biliyoruz ve bu noktada herkesi göreve çağırıyoruz" ifadesini kullandı.

'HALKIN KÜTÜPHANESİ'

Sanatçı Hasan Tatar ve Ethem'in ağabeyi Cem Sarısülük'ün konuşmalarıyla devam eden etkinlik Grup Çığ'ın solisti Mustafa Özarslan'ın konuşmasıyla devam etti. Özarslan, kütüphanenin yaratılmasında katkısı olan herkese teşekkür ederek, halkın kütüphanesine sahip çıkacağına olan inancını vurguladı. Etkinlik Grup Çığ türküleri ve Tayfun Talipoğlu'nun şiirleriyle devam ettikten sonra kütüphanenin açılışı, Ethem'in annesi Sayfı Sarısülük ve ağabeyi Cem Sarısülük tarafından yapıldı. Kurdeleyi kesen ana oğul, kütüphane projesini gündeme getiren, katkı sunan herkese teşekkür ederek, bunun Ethem ve mücadelesine verilen değer açısından çok anlamlı olduğunu ve çok duygulandıklarını belirtti. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e tepki

SONRAKİ HABER

2. Dünya Savaşı'ndan kalma 500 kiloluk bomba

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...