26 Ağustos 2013 10:45

'AKP hükümeti karakol yapıyor'

BDP Bala İlçe Örgütü, Kesik Köprü beldesi pazar alanında "Barış ve Kardeşlik Şenliği" düzenledi. Şenliğe; çok sayıda yurttaşın yanı sıra BDP Grup Başkan Vekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Mutlu, BDP PM üyeleri, BDP Ankara il ve ilçe örgütleri

'AKP hükümeti karakol yapıyor'
Paylaş

'KÜRTLER ÜZERİNDEKİ KÖLELİK SAYFASI KAPATILIYOR'

Şenlikte Kesik Köprü halkına seslenen Baluken, "Bizler Türkiye'nin ve Kürdistan'ın her tarafını geziyor, yaşadığımız süreci halkımızla paylaşıyoruz. Burada da görüyoruz ki, süreç ile ilgili halkımızda büyük bir sevinç ve mutluluk var" dedi. Baluken, bin yıllık bir zulüm sayfasının kapandığına dikkat çekerek, "Kürtler üzerindeki kölelik sayfası kapatılıyor. Özgürlüğün sayfası açılıyor. Şimdiden hepinize kutlu olusun" diye konuştu. "Mücadelemiz sadece Kürt halkı için değildir" diyen Baluken, "Kürdistan dışında bütün ötekileştirilen halklar ve inanç içindir. Mücadelemiz dört parça Kürdistan'daki halkımız ile Ortadoğu'nun özgür olma mücadelesidir. Şimdi bu mücadeleye sahip çıkma zamanıdır" diye belirtti.

'ROJAVA ADIM ADIM ÖZGÜRLÜĞE YÜRÜYOR'

Ortadoğu'nun kan deryasına döndüğüne işaret eden Baluken, "Ortadoğu'ya barışı ve özgürlüğü getirecek mücadele, Kürdistan ve Kürt halkının özgürlük mücadelesidir. Bu nedenle sizden isteğimiz bu günden itibaren eşitliğin ve özgürlüğün partisi BDP'ye sahip çıkılması gerekiyor. Bala ve Kesik Köprü'de bütün evleri gezin ve süreci anlatın. Bu bilinçle hareket edersek önümüzdeki yıllarda kimliğimizin, dilimizin ve inancımızın tartışılmadığı ve diğer halklarla kardeşçe yaşayacağımız günlere vesile olur" dedi. Baluken, Kürt halkının yüz yıllardır yok sayıldığına dikkat çekerek, "Kürtler yıllarca asimilasyona tabi tutuldu. Kürdistan dört parçaya ayrıldı. Dilimiz, kimliğimiz yasaklandı. Kürtleri tarih sayfalarından silmek istediler. Ama Kürtler yüz yıllardır verdiği mücadele ile bugün özgürlüğünü aldı. İşte Güney Kürdistan'ı görüyorsunuz. Bugün Güney Kürdistan'da Kürtler özgürlüğünü kazandı. Bugün Rojava'da Kürtler adım adım özgürlüğünü kazandı. Buradan Rojava Kürdistan'ının özgürlüğünü selamlıyoruz" diye kaydetti.

'PKK ADIM ATIYOR AKP KARAKOL YAPIYOR'

PKK Lideri Öcalan'ın başlatmış olduğu "Demokratik kurtuluş ve özgür yaşam" hamlesisin ilmek ilmek hayata geçtiğini söyleyen Baluken, "Artık halkımız köleliği kabul etmeyecektir. Kürdistan özgürleşecek, Türkiye demokratikleşecektir" dedi. Kürdistan ve Türkiye "devrim şehitlerinin" önünde saygı ile eğildiğini dile getiren Baluken, şunları dile getirdi: "Onlar dün mücadele ettiği için bizler bugün buradayız. Bu süreçte güvenlik güçleri ve gerilla yaşamını yitirmiyorsa Sayın Öcalan'ın ortaya koyduğu güçlü irade sayesindedir. Sayın Öcalan'ı selamlıyoruz. Kürt özgürlük hareketinin bütün bileşenleri bu sürecin ilerleyebilmesi için adımlar atmıştır. Gerillalar sınır dışına çekildi. Artık hükümetin gerekli adımları atması gerekiyor. Fakat AKP hükümeti karakol yapıyor. AKP hükümeti halen 'anadilde eğitim ülkeyi böler' diyor. O zaman bizim barışı Erdoğan'a teslim etmemiz gerekir. Sayın Öcalan'ın etrafında barışa sahip çıkmamız gerekiyor."

Baluken, AKP hükümetinin tasfiyeden istediği sonucu alamadığı için zorunlu olarak bu sürece girdiğini belirterek, "Bizler bu sürece girerken halkımıza, partimize ve önderliğimize güveniyorduk. Bizler yine de halkımıza, partimize ve önderliğimize güveniyoruz. Bu kararlılıkla devam edersek önümüzdeki yıllarda Sayın Öcalan ile buraya geliriz" dedi. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Esad'dan ABD'ye 'Vietnam' uyarısı

SONRAKİ HABER

BM bugün araştırmaya başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...