25 Ağustos 2013 15:37

HDK’den 1 Eylül çağrısı

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Ankara İl Meclisi, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde halkları barış için dayanışmaya çağırdı.HDK’nin Rojava için her hafta geçekleştirdiği oturma eylemlerinin sonuncusu yapıldı. Barışın tüm halklar için olması gerektiğine dikkat çeken HDK’liler, Rojava, Sur

HDK’den 1 Eylül çağrısı
Paylaş

HDK’nin Rojava için her hafta geçekleştirdiği oturma eylemlerinin sonuncusu yapıldı. Barışın tüm halklar için olması gerektiğine dikkat çeken HDK’liler, Rojava, Suriye ve Mısır’da yaşanan katliamları kınadı.

Güvenpark’ta dün akşam bir araya gelen HDK üyeleri ‘Diren Rojava yanındayız’ ve ‘Anaların öfkesi katilleri boğacak’ sloganları attı. Aynı saatlerde AKP’ye yakın çevrelerin Sıhhiye’de düzenlediği Rabia eylemine de değinen HDK Temsilcisi Harun Çakmak, “Onların yanında olmak isterdik ama başka yerlerde katliama destek olan AKP ile yan yana olmamak için orada değiliz” dedi. Çakmak, Rojava halkı gibi Mısır halkının da yanında olduklarını belirtti.

Ortadoğu’nun emperyalistler tarafından şekillendirilmek istendiğine dikkat çeken HDP Ankara İl Başkanı Orhan Çelebi de AKP’nin de bunda büyük rol oynadığını söyledi. Çelebi, “AKP ÖSO, el Kaide ve el Nusra gibi teröristlere destek verirken bir yandan da Mısır halkına yönelik katliamdan bahsediyor” dedi. Her zaman Mısır halkının yanında olduklarını vurgulayan Çelebi, tüm halkları 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Rojava ve Mısır’da yaşanan katliamlara ‘dur’ demeye çağırdı. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Muhalifler: Türkiye üzerinden 400 ton silah aldık

SONRAKİ HABER

Çatak’ta OHAL görüntüleri!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa