25 Ağustos 2013 14:59

400 asker akşam yemeğinden zehirlendi

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde 6. Jandarma Alay Komutanlığı'nda görev yapan 400 asker, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelerde tedavi altına alındı.Askerler, akşam yemeğinden sonra ishal, kusma ve yüksek ateş şikayetiyle askeri araç ve çevre ilçelerden gelen ambulanslarla Kırkağaç, Soma, Akhisar ve Manisa

400 asker akşam yemeğinden zehirlendi
Paylaş

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde 6. Jandarma Alay Komutanlığı'nda görev yapan 400 asker, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelerde tedavi altına alındı.

Askerler, akşam yemeğinden sonra ishal, kusma ve yüksek ateş şikayetiyle askeri araç ve çevre ilçelerden gelen ambulanslarla Kırkağaç, Soma, Akhisar ve Manisa' çeşitli özel ve devlet hastanelerine kaldırıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, yemeklerden numune aldı. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, izinli tüm sağlık personelini göreve çağırdı. Askerlerin sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavilerinin devam ettiği bildirildi.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, yoğun bakımda ya da hayati tehlikesi bulunan asker olmadığını söyledi. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırılan askerlerin, Kırkağaç, Soma, Akhisar ve Manisa'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığını belirten Vali Savaş, hasta askerlerin nakilleri amacıyla İzmir ve Balıkesir'den 112 Acil takviyesi yapıldığını bildirdi. Savaş, ilk müdahale anında hastane bahçelerine kadar taşan yoğunluğun, diğer ilçelerdeki hastanelere sevkle azaldığını kaydetti. Savaş, "Her şey kontrolümüz altında. Birlik içerisine de doktor takviyesi yapıldı. Askerlerin hastaneye gitmeden de tedavi edilebilmesi için gereken desteği veriyoruz. Askerlerin çorba, pilav ve etli patates yemeği yediğini öğrendik. Ekipler tarafından numuneler alındı, rahatsızlığın sebebi tahliller neticesinde ortaya çıkacak." dedi. (MANİSA)

ÖNCEKİ HABER

Diktatör diyenin vay haline

SONRAKİ HABER

Muhalifler: Türkiye üzerinden 400 ton silah aldık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...