25 Ağustos 2013 13:44

İran'dan Suriye uyarısı!

İran, Beşşar Esad yönetiminin kimyasal silah araştırması için Birleşmiş Milletler ile işbirliği yapacağını belirtti. Tahran, Suriye'ye bir müdahalenin ciddi sonuçları olacağı konusunda da ABD'yi uyardı.Suriye'nin Esad yönetiminin kimyasal silah kullandığı iddia edilen alana Birleşmiş Milletler (BM) heyetine izin verip vermeyece

İran'dan Suriye uyarısı!
Paylaş

İran, Beşşar Esad yönetiminin kimyasal silah araştırması için Birleşmiş Milletler ile işbirliği yapacağını belirtti. Tahran, Suriye'ye bir müdahalenin ciddi sonuçları olacağı konusunda da ABD'yi uyardı.

Suriye'nin Esad yönetiminin kimyasal silah kullandığı iddia edilen alana Birleşmiş Milletler (BM) heyetine izin verip vermeyeceği tartışılırken İran'dan konuyla ilgili açıklama geldi. İran, Suriye'nin söz konusu heyete izin vereceğini ve BM uzmanları ile tam işbirliği yapacağını açıkladı.

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Massoud Jazayeri, ABD'nin Suriye konusunda "kırmızı çizgiyi" geçmemesi gerektiğini ifade etti. Jazayeri, "ABD başta olmak üzere askeri müdahaleyi düşünen ülkeleri de uyarıyorum. Herhangi bir askeri müdahale sadece Suriye'yi değil Ortadoğu'yu ateşe sürükler" uyarısında bulundu.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü de Suriye'de en az 3 bin 600 kişinin sinir gazına maruz kaldığının tespit edildiğini, 355'inin hayatını kaybettiği açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yemen’de hava kuvvetleri otobüsüne bombalı saldırı: 6 ölü

SONRAKİ HABER

Diktatör diyenin vay haline

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa