24 Ağustos 2013 16:31

41. Arhavi festivali başladı

ULUSLARARASI 41. Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali yapılan çeşitli etkinliklerle başladı.Festival’in açılışında Endonezya, Kırgızistan, Polonya, Gürcistan ve Türkiye’nin değişlik bölgelerinden gelen halk oyunları ekiplerinin katılımı ile  kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.B

41. Arhavi festivali başladı
Paylaş
Hamdi Gökdeniz

Festival’in açılışında Endonezya, Kırgızistan, Polonya, Gürcistan ve Türkiye’nin değişlik bölgelerinden gelen halk oyunları ekiplerinin katılımı ile  kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Birçok sportif yarışmaların start almasının ardından, yoğun ilgi gören off-road oyunlarına geçildi. Bu yıl AROFF tarafından organize edilen oyunlar her zaman olduğu gibi zevkle izlendi. S1 kategorisinde AROFF birincilik alırken, S2 kategorisinde Kaçkar Ofroad Kulübü muhteşem performansı ile kupayı aldı.

HES ŞİRKETİ ENGEL OLAMADI

Öte yandan 17-24 Ağustos tarihleri arasında bu yıl ilki düzenlenen  Ekoloji Kampında, Karadeniz’de ve Türkiye’de verilen doğa ve yaşam mücadeleleri tartışıldı. Artvin Kafkasör yaylasında yapılan kampta, paneller, söyleşiler, forumlar, atölyeler, dinletiler, sergiler, doğa sporları ve geziler düzenlendi. Artvin halkının haklı mücadelesinin yanında olmak için ve kampın 5. günü Arhavi Kamilet Vadisi’ne ve Mençune Şelalesi’ne gezi düzenlendi. Kamp katılımcılarının gelişini  duyan HES şirket yetkilileri yolu ka-pattı.  Şelaleye çıkan gruplar dönüşte jandarmanın HES yolunu kapattığı köprü çıkışında basın açıklaması yaparak  tesise sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. Daha sonra tesiste bir araya gelen Artvinlilere, Yrd Doç. Oğuz Kurdoğlu tarafından slayt gösterisi ve HES’ler konusunda ve Kamilet Vadisi hakkında sunumlarla etkinlik sonlandırıldı. (Arhavi/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu: BM heyeti derhal inceleme yapmalı

SONRAKİ HABER

Ekşi Sözlük’e medya linci

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa