22 Şubat 2011 22:13

‘N.Ç. davasının gerekçesi bizi dehşete düşürdü

EĞİTİM SEN Merkez Kadın Sekreteri Gülçin İşbert, Mardin’de aralarında asker, memur, esnaf ve öğretmenlerin de bulunduğu 33 kişi tarafından tecavüze uğrayan N.Ç.’nin davasında mahkemenin gerekçeli kararını kabul etmediklerini belirterek, “N.Ç.’nin tecavüz ve istismarda rızası olduğu düşüncesiyle

‘N.Ç. davasının gerekçesi bizi dehşete düşürdü
Paylaş

EĞİTİM SEN Merkez Kadın Sekreteri Gülçin İşbert, Mardin’de aralarında asker, memur, esnaf ve öğretmenlerin de bulunduğu 33 kişi tarafından tecavüze uğrayan N.Ç.’nin davasında mahkemenin gerekçeli kararını kabul etmediklerini belirterek, “N.Ç.’nin tecavüz ve istismarda rızası olduğu düşüncesiyle sanıkların cezasında indirim yapılması bizleri dehşete düşürdü” dedi.
Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Gülçin İşbert, Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesinin açıkladığı 33 kişinin tecavüzüne uğrayan N.Ç davasının gerekçeli kararına ilişkin yazılı açıklama yaptı. İşbert, açıklamada, mahkemenin yayınladığı gerekçeli kararın adalet ilkesinin ortadan kalkmasının ilanı olduğunu belirterek, “12 yaşındaki N.Ç’nin tecavüz ve istismarda rızası olduğu düşüncesiyle sanıkların cezalarında indirime gidilmesine dair gerekçe bizleri dehşete düşürmüştür. Yıllardır adliye koridorlarında diri tutmaya çalıştığımız adalet duygusu, tecavüzcülerin mahkemedeki ‘iyi halleri’ karşısında yenik düşmüştür” dedi. Mahkeme heyetinin açıkladığı gerekçeli kararın tecavüzcüleri cesaretlendirmekten başka bir anlam taşımadığının altını çizen İşbert, “Kadına karşı şiddetin, taciz ve tecavüz vakalarının giderek arttığı gerçeği karşısında, etkili bir yargı sisteminin bulunmaması kaygılarımızı derinleştirmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Devlet bakanları çocuklarımızın cinsel taciz ve tecavüz suçlarına karşı korunmasını sağlayacak önlemler almaya davet ediyoruz” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Çorum’dan Kenan Evren’e darbe!

SONRAKİ HABER

Devlet kadına yönelik şiddeti dolaylı yoldan destekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...