23 Ağustos 2013 20:19

Kazanan bilim olacak

Dikili’de gerçekleşen Gençlik Yaz Kampı’nda üniversite forumu gerçekleşti. Yüzlerce üniversitelinin katıldığı forumda çeşitli mücadele deneyimleri paylaşıldı, yeni döneme dair kararlar alındı. Forumun ardından “Üniversitelilere çağrımızdır” başlığıyla bir deklerasyon yayınlandı.İ

Kazanan bilim olacak
Paylaş

İşte “Doğaya, bilime, insanlığa özgürlük” sloganıyla düzenlenen Gençlik kampına katılan Üniversite deklerasyonundan öne çıkanlar;

FORUMLARI ÜNİVERSİTEYE TAŞIMA ZAMANI

Önümüzdeki dönemde park forumlarını üniversitelerimize taşıyalım. Birlikte tartışmanın, ortak kararlar almanın ve dayanışmanın kürsüleri yapalım. Forumlarımız  öğrencisi, emekçisi ve akademisyeni ile bütün üniversite bileşenlerini kapsamalıdır. Bunun için bütün üniversiteli arkadaşlarımızı mücadeleyi zayıflatacak, darlaştıracak, grupçu ve rekabetçi tutumlara, anlayışlara izin vermemeye çağırıyoruz.

TEMSİLCİLİKLER BİZİMDİR!

Hükümetin, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın arka bahçesi durumuna getirilen Türkiye Öğrenci Konseyi’ni bu durumdan kurtarmalıyız. Üniversite öğrencileri olarak Öğrenci Temsilcileri Konseyi’ne sahip çıkalım. Öte yandan bir çok arkadaşımızın çok yönlü faaliyetler sürdürdüğü kol, kulüp, topluluk ve meslek odalarının gençlik komisyonlarının büyümesi, güçlenmesi ve ortak platformlarda birleşmesi için, hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız.

ÖĞRENCİ KONGRELERİNDE BİLİMİ SAVUNACAĞIZ

Farklı şehirlerden ve üniversitelerden bir araya gelip felsefe, iktisat, sosyoloji ve her türlü bilim dalına yönelik tartışmalar yaptığımız öğrenci kongrelerini daha etkin hale getirelim.

İÇERİDE DIŞARIDA SAVAŞA HAYIR!

Hükümetin izlemiş olduğu iç ve dış politika Türkiye’yi içeride ve dışarıda savaş çemberinde sıkıştırmaya devam ediyor. Başta Türk ve Kürt halkı olmak üzere, bölge halklarının barış içinde bir arada yaşayabilmesi doğru ve gerçek olan tek çıkış yoludur. Üniversite gençliği olarak üzerimize düşeni yapmalı, içeride ve dışarıda barış için mücadele etmeliyiz.

CİNSİYETÇİLİĞE KARŞI MÜCADELE

Başta kadına yönelik şiddet olmak üzere, her tür cins ayrımcılığına karşı mücadele etmeliyiz. Bu konudaki örgütlenme çabalarını güçlendirelim, cinsel sömürü ve baskıya karşı eşitlikten ve özgürlükten yana tutum alalım.

BİLİM KAZANACAK

Başta yeni YÖK yasa tasarısı olmak üzere anti-demokratik, piyasacı, bilim karşıtı üniversite politikalarını değiştirmek bizlerin elindedir. Biz üzerimize düşeni yaparsak kazanan bilim olacaktır. (İzmir/EVRENSEL)


EYLÜL İS COMİNG

GENÇLİK mücadelesi açısından hareketli bir dönemi geride bırakan üniversite gençliği, yeni bir döneme “Bilimsel, parasız, demokratik ve anadilde eğitim” talebiyle giriyor. Gençlik Yaz Kampı’na katılan yüzlerce üniversitelinin katıldığı forumda, üniversitelilerin açılacağı eylül ayında, bilim mücadelesini yükseltme kararı alındı.

EN GENİŞ BİRLİĞİ ÖRMELİYİZ

Forumda konuşan kamp katılımcılarından Elif Ergin, üniversitelere polislerin girmesine tepki göstererek, “Demokratik bir üniversite için öğrenci kulüplerinde ve Öğrenci Konseyleri’nde öğrencilerin yer alması gerektiğini ifade etti.

TEMSİLCİLİKLER, ÖĞRENCİLERİN SESİ OLMALI

Hacettepe Üniversitesi öğrencisi İmran Kurt, “Öğrenci Temsilciliklerini AKP ve sermayenin kürsüsü olmaktan çıkarmalıyız. Temsilcilikler, öğrencilerin seslerini ve taleplerini duyuracakları  alanlara dönüştürülmelidir” dedi.
Orhan Kurul, Gezi eylemlerinin ardından birçok şeyin olduğu gibi üniversitelerin de eskisi gibi olamayacağını söylerken, Cansu Omurtağ da “Yeni dönemde önümüze koyacağımız hedeflerden biri de genç kadınların üniversitede yaşadıkları sorunlar olmalı” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tutukluya linç girişimi

SONRAKİ HABER

Zorunlu göç zulümdü geri dönüş çile oldu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...