23 Ağustos 2013 19:09

4. Yılmaz Güney Kısa Film Festivali başvuruları başladı

BATMAN’da bu yıl 13-17 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 4. Yılmaz Güney Kısa Film Festivali için başvurular başladı. Festival, kendi dili ve kimliğiyle kültürel, sanatsal üretimlerde bulunan yeni nesil Kürt sinemacılar için önemli bir sinema organizasyonu olarak gerçekleşiyor. “Eğer sinema bir gerçe

4. Yılmaz Güney Kısa Film Festivali başvuruları başladı
Paylaş

BATMAN’da bu yıl 13-17 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 4. Yılmaz Güney Kısa Film Festivali için başvurular başladı. Festival, kendi dili ve kimliğiyle kültürel, sanatsal üretimlerde bulunan yeni nesil Kürt sinemacılar için önemli bir sinema organizasyonu olarak gerçekleşiyor. “Eğer sinema bir gerçeğe daha da yakınlaştırma aracıysa, o zaman her gerçeğin bir parçası olmalıyım. Kıyısında köşesinde değil, orta yerinde, onun bir parçası olmalıyım” diyen Yönetmen Halil Dağ ve sinemasına adanan bu yılki festival, Kürt sinemasının gelişimine katkıda bulunmayı, insan hakları, demokrasi, barış gibi evrensel değerleri esas alan, toplumsal mücadele değerlerine saldırmayan, kadını ve doğayı meta olarak görmeyen, ötekileştirmeyen, sinemasal ürünleri programına almayı hedefliyor. Festivalde kısa film ve kısa film-öykü kategorilerinden oluşan yarışmalı bölümlerin yanı sıra, uzun metrajlı filmler ile belgesel filmlere de gösterim kategorisinde yer verilecek.
Kısa film kategorisinde 1. seçilecek filme 7 bin TL, ikinci filme 5 bin TL, üçüncü filme ise 3 bin TL para desteği, kısa film-öykü ödülü kategorisinde seçilecek öyküye ise, 5 bin TL film yapım desteği verilecek.
Film başvurularının alınmaya başlanacağı Yılmaz Güney Film Festivali, genç Kürt sinemacıların, sanat yaratımlarını, özgün hikayelerini, görsel zekalarını, sinemanın dili ve kendi özel anlatım ifadeleri ile buluşturan bir platform olmayı amaçlıyor. Festivale katılım için son başvuru tarihi, 15 Eylül 2013. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Senaryo yazarları için yeni bir dönem başlıyor

SONRAKİ HABER

Antalya’da Mizahi Heykel Sempozyumu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...