23 Ağustos 2013 16:31

Bakan Çelik: Grevi sonlandırın

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, darphane işçilerine çağrı yaparak “Çalışan kardeşlerimize sesleniyorum; toplu iş sözleşmesi sonuçları ücretlerinize yansıtılacaktır. Böylece ortalama çıplak ücret: 2 bin 365 TL, ortalama giyinik ücret ise 3 bin 945 TL’ye yükseltilmiş ola

Bakan Çelik: Grevi sonlandırın
Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, darphane işçilerine çağrı yaparak “Çalışan kardeşlerimize sesleniyorum; toplu iş sözleşmesi sonuçları ücretlerinize yansıtılacaktır. Böylece ortalama çıplak ücret: 2 bin 365 TL, ortalama giyinik ücret ise 3 bin 945 TL’ye yükseltilmiş olacaktır. Daha fazla mağdur olmamanız için grevi bitirmenizin daha doğru olacağı inancındayım” dedi.

Bakan Çelik, Darphane’de devam eden grevle ilişkin yaptığı açıklamada, “Kamu işçileriyle toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ederken Darphane’de örgütlü Basın-İş Sendikası, toplu iş sözleşmesi sonucunu beklemeden ve grev süresi daha dolmadan bilemediğimiz nedenlerle grev kararı almıştır. Bu karar, işçilerimizin birçok mağduriyetine sebep olmuştur.Bilinen çevreler, bazı dedikodular ve yanlış bilgiler yayarak grevin devamını sağlama gayreti içindedir” dedi. Darphane işçilerine çağrıda bulunan Çelik, “Çalışan kardeşlerimize sesleniyorum. Toplu iş sözleşmesi sonuçları ücretlerinize yansıtılacaktır. Böylece ortalama çıplak ücret: 2 bin 365 TL, ortalama giyinik ücret ise 3 Bin 945 TL’ye yükseltilmiş olacaktır. Kayıplarınız devam etmemesi ve daha fazla mağdur olmamanız için iş başı yapmanızın doğru olacağı inancındayım” ifadelerini kullandı. (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy’de zorlu gece

SONRAKİ HABER

Manşetler talimatla ve baskıyla mı atılıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...