23 Ağustos 2013 15:53

Kadınlar Rojava için sınıra yürüyecek

BDP Nusaybin İlçe Örgütü Kadın Meclisi, Rojava'da gerçekleşen katliamları protesto etmek amacıyla 27 Ağustos'ta ilçe merkezinde sınıra gerçekleştirilecek yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.BDP Nusaybin İlçe Örgütü Kadın Meclisi, parti binasında yaptığı basın toplantısıyla Roj

Kadınlar Rojava için sınıra yürüyecek
Paylaş

BDP Nusaybin İlçe Örgütü Kadın Meclisi, parti binasında yaptığı basın toplantısıyla Rojava'da gerçekleşen katliamları protesto etmek amacıyla 27 Ağustos'ta yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı yaptı. Toplantıda açıklama yapan İlçe Eş Başkanı Zinnet Ağlan, Rojava'da El-Nusra ve El-Kaide çeteleri tarafından vahşet yürütüldüğünü ifade etti. Yüzlerce Kürdün iktidar İslamına bulaşmış çeteci gruplarca katledildiğini dile getiren Ağlan, "Bilinmelidir ki bu barbar ve teröristlerin, İslam dini ve Allah'la hiçbir alakaları yoktur. Bunların dışında aynı zaman da Kürdistan Rojava'sında bir ambargo mevcuttur. Yardımların Rojava'ya gidişi engellenmektedir. Rojava'daki halkımız bu ambargo sebebiyle büyük bir perişanlık içerisindedir" dedi.

Kürt kadınları olarak bu yaşananlara dikkat çekmek amacıyla eylem yapacaklarını söyleyen Ağlan, 27 Ağustos'ta saat 16.00'da Mitanni Kültür Merkezi'nden sınıra doğru yürüyüş yapacaklarını aktardı. Ağlan, tüm Kürt kadınlarını ve annelerine bu çağrısını "Hep beraber Kürdistan'ın Rojava'sına, yüreğimizin Rojava'sına selamlarımızı iletiyoruz" diyerek yaptı.

Ağlan, yine Rojavalılar için ilçede yardım toplama kampanyası başlattıklarını da paylaştı. İlçenin 6 noktasında yardım toplanacağını belirten Ağlan, "Nusaybinli halkımıza seferberlik ruhuyla yardım kampanyasına katılmaları ve bu yılki gıdalarını Rojava'daki kardeşleriyle paylaşmalarını" istedi.

ÖNCEKİ HABER

Katliamları araştırmaya giden heyet döndü

SONRAKİ HABER

Özlem hemşire yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa