22 Şubat 2011 22:13

Çorum’dan Kenan Evren’e darbe!

12 EYLÜL darbesinin generallerinden  Kenan Evren’in Çorum’a yaptığı ziyaret esnasında Yekbas beldesinin adını telaffuz etmekte güçlük çekmesi sonrası dönemin Çorum Valisi Adnan Darendeli tarafından, adı “Evren” olarak değiştirilen “Yekbas” Belediyesinin ismi Belediyeye yeniden verildi.İ&ccedi

Çorum’dan Kenan Evren’e darbe!
Paylaş

12 EYLÜL darbesinin generallerinden  Kenan Evren’in Çorum’a yaptığı ziyaret esnasında Yekbas beldesinin adını telaffuz etmekte güçlük çekmesi sonrası dönemin Çorum Valisi Adnan Darendeli tarafından, adı “Evren” olarak değiştirilen “Yekbas” Belediyesinin ismi Belediyeye yeniden verildi.
İçişleri Bakanlığının Çorum ili Boğazkale ilçesine bağlı Evren Belediyesinin isminin “Yekbas” olarak değiştirilmesine dair kararı Resmi Gazetede yayımlandı. Kenan Evren cumhurbaşkanlığı döneminde beldeyi ziyaretinde Yekbas ismini telaffuz etmekte güçlük çekmiş ve bu ismi beğenmediğini söylemişti. Bunun üzerine dönemin Çorum Valisi Adnan Darendeli il genel meclisini toplayarak Yekbas ismini Evren olarak değiştirmişti. Bu karara rağmen, halk arasında halen Yekbas adının sıkça kullanıldığı Belediyede İçişleri Bakanlığının kararı ile Belediyenin adı yeniden “Yekbas” oldu. (ÇORUM)

ÖNCEKİ HABER

Un sanayicilerinin oyununu TMO bozdu

SONRAKİ HABER

‘N.Ç. davasının gerekçesi bizi dehşete düşürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...