23 Ağustos 2013 14:52

Roboskîli ailelerden Başbakan’a samimiyet çağrısı

TSK bombardımanı nedeniyle yitirdikleri yakınlarını her hafta mezarları başında anan Roboskîli aileler, günlerdir Mısır’da yaşanan katliamlara ilişkin sert açıklamalar yapan Başbakan’ı eleştirerek, “Kendi ülkesinde, devlet tarafından gerçekleştirilen katliamları görmezden gelen Başbakan’ın, başka ülkelerdeki k

Roboskîli ailelerden Başbakan’a samimiyet çağrısı
Paylaş

34 köylünün yaşamını yitirdiği katliamın ardından her hafta siyahlara bürünerek, ellerinde yakınlarının fotoğraflarıyla mezarlıkta toplanan aileler adına katliamda kardeşi ile birlikte 11 yakınını kaybeden Ferhat Encü konuştu. Başbakan’ın ‘Uludere Ankara’nın karanlık dehlizlerinde kaybolmayacak’ sözlerini hatırlatan Encü, “Başbakan 603 gündür Roboskî Katliamı’nın Ankara’nın karanlık dehlizlerinde kaybolduğunu biliyor mu? Roboskî’inin bir yas evine dönüştüğünün farkında mı? Daha kaç günün geçmesi gerekiyor ki Roboskî Katliamı Ankara’nın karanlık dehlizlerinden çıkabilsin? Bu kadar acı, gözyaşı yetmiyor mu? Bu kadar vicdan tutulması, insanlık dışı muamele yetmiyor mu? 34 insanın belli olan katilleri ne zaman ortaya çıkarılıp cezalandırılacak” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın Mısır’daki katliam için söz söyleme hakkı olmadığını belirten Encü, “Kendi ülkesinde, kendi devleti tarafından işlenen katliamları görmezden gelen bir Başbakan’ın, başka ülkelerde işlenen katliamlara ses çıkarma hakkı yok. Başbakan samimi davranmıyor. Sadece Başbakan değil, kendini Müslüman olarak ifade eden kurum, kuruluşlar ve kişiler; sizler Roboskî için 603 gündür ne yaptınız? Neden gözleriniz kör, kulaklarınız sağır ve diliniz lal? Allah size bir katliamı görmezden gelip, diğer katliamlara sırf çıkarlarınız gereği ses çıkarmanızı mı emretmiş” şeklinde konuştu.

‘UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN’

Devletin her türlü baskı ve tehdidine rağmen, katliamın sorumluları cezalandırılana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyleyen Encü, “Her gün, her saat Roboskî diyeceğiz, 34 can diyeceğiz. Katır sırtında taşınan ölüler diyeceğiz. Unutursak kalbimiz kurusun diyeceğiz. Adalet, insanlık diyeceğiz. Vicdan, diyeceğiz. Edi bese (yeter artık) diyeceğiz” şeklinde konuştu. (ŞIRNAK)

ÖNCEKİ HABER

İMO: Faaliyetlerimiz denetime açık

SONRAKİ HABER

'Artan aile içi olaylar bizi endişelendiriyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...