23 Ağustos 2013 15:39

Berkin’in tedavisi hastanede sürecek

Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz bombası fişeği nedeniyle komaya giren ve 69 gündür İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda tutulan 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın taburcu edileceği haberi infial yarattı.Haber özellikle sosyal medyada büyük tepki yarattı. Sağlık Bakanlığı, İstanbul İl Sağl

Berkin’in tedavisi hastanede sürecek
Paylaş

Haber özellikle sosyal medyada büyük tepki yarattı. Sağlık Bakanlığı, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Okmeydanı Hastanesi Başhekimliğine tepki yağdı.

Çok sayıda vatandaş da “hastane önüne giderek taburcu etme kararını geri alma çağrısı” yaptı. Berkin’in ablası Gamze Berkin de twitter hesabından yaptığı açıklamalarda hastanenin kendilerine bir haftadır “Evde bakım eğitimi” verdiğini açıkladı.

‘BİR HAFTA ÖNCE ÇIKIN DEDİLER’

Gamze Elvan, “Yoğun bakım doktoru 1 hafta önce çıkarmamızı talep etmişti, biz kabul etmedik. Eğitim vermeye başladılar bugün, bizi hazırlıyorlar. Neymiş Berkin artık bebekmiş ve böyle kalacakmış. Bakım hastası olarak kalacak dedi, anestezi doktoru söyledi. Hemen değil ama biz eğitimi tamamladıktan sonra olabilirmiş” diye yazdı.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü de yoğunlaşan tepkilere twitter hesapları üzerinden yanıt verdi. İstanbul Sağlık Müdürlüğü’nün hesabında “Berkin Elvan'nın tedavisi yoğun bakımda devam etmektedir. Hastaneden çıkarılması söz konusu değildir” denilirken, Sağlık Bakanlığı da yine kendi hesabından, “Bu bilgiler doğru değildir. Berkin’in tedavisi yoğun bakımda sürdürülmektedir” açıklaması yaptı.

Açıklamanın üzerine Gamze Elvan Bakanlığa, “Evet tedavisi suruyor, dogru. Ancak egitim alacakmisiz ondan sonra eve cikacakmis. Buna ne diyosunuz?​” diye sordu.

BAŞHEKİMLİK GERİ ADIM ATTI

Tepkilerin ardından Başhekimle görüşen Elvan ailesine Berkin’in taburcu edilmeyeceği, tedavisini hastenede sürdüreceği belirtildi. Haberi Gamze Elvan, “Tedavisi bu hastanede devam edecek, durumu stabil. Bashekimle konustuk, hallettik” sözleriyle duyurdu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Baluken, Suriye'den göçlerin statüsünü sordu

SONRAKİ HABER

Balıkesir’in elektriği neden kesiliyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...