23 Ağustos 2013 13:22

KESK'ten 1 Eylül bölge mitingine çağrı

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, 1 Eylül Dünya Barış Günü yapacakları bölge mitingine katılım çağrısında bulundu.KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne ilişkin Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi'nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan KESK Diyarbakır Şubeler Plat

KESK'ten 1 Eylül bölge mitingine çağrı
Paylaş

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne ilişkin Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi'nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan KESK Diyarbakır Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kasım Birtek, 1 Eylül'ün Dünya Barış Günü ilan edilmesinden bugüne kadar dünyanın birçok bölgesinde kıyımların devam ettiğini söyledi. Özellikle Kürt coğrafyasında inkâr ve imha politikalarından kaynaklı son 30 yıldır süren savaşta önemli değerler kaybettiklerini belirten Birtek, Kürtlerin varlığı kabul edilmesine rağmen hakları noktasında inkâr politikasının devam ettiğini dile getirdi. Bununla beraber Ortadoğu'da kimyasal silahlarla kitle kıyımına devam edildiğini dile getiren Birtek, bunun somut örneğinin Rojava'da yaşandığını kaydetti. Rojava'daki saldırıların arkasında AKP hükümetinin olduğunu belirten Birtek, AKP'nin Kuzey'deki Kürtlerle anlaşıp, Rojava'daki Kürtlere karşı farklı bir politikanın takip etmesini samimiyetsizlik olarak değerlendirdiklerini belirtti.

MÜCADELEYİ YÜKSELTME ÇAĞRISI

Newroz'da PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın çağrısıyla başlatılan sürecin ilerlemesi için herkese büyük sorumluluk düştüğünü ifade eden Birtek, "Barışın bizim kendi ellerimizde olduğunu unutmamalıyız. Bu çerçevede eylem ve etkinliklerimizi çoğaltıp büyütmenin dışında başka bir yol da yoktur. Bizler Amed sivil toplum örgütleri ve siyasi partileri olarak, hükümetin adım atmasını sağlamak ve onurlu bir barışa ulaşmak için çaba içerisindeyiz. Bu doğrultuda 1 Eylül'de saat 16.00'da Amed İstasyon Meydanı'nda yapacağımız bölge mitingine tüm halkımızı davet ediyoruz" çağrısını yaptı. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

'Kürt olduğumuz için saldırıya uğradık'

SONRAKİ HABER

EMO Ortadoğu’daki katliamları kınadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...