23 Ağustos 2013 13:15

Sağlık taraması yapan öğrencilere polis engeli!

Van Tabip Odası Tıp Öğrenci Kolu, SES Van Şubesi Öğrenci Komisyonu, MEGAM-DER Sağlık Komünü ve DTK'ya bağlı Özgür Sağlık Öğrencileri, Edremit'e bağlı köylerde yaptıkları sağlık taraması sırasında polisler tarafından taciz edilerek, sürekli GBT uygulamasına tabi tutulmalarına tepki gösterdi.Van Tabip Odası T

Sağlık taraması yapan öğrencilere polis engeli!
Paylaş

Van Tabip Odası Tıp Öğrenci Kolu, SES Van Şubesi Öğrenci Komisyonu, MEGAM-DER Sağlık Komünü ve DTK'ya bağlı Özgür Sağlık Öğrencileri, "Birey olarak özgür olma hali sağlıklı olma halidir" sloganıyla Edremit ilçesine bağlı köylerde sağlık taraması yapmak için bugün sabah saatlerinde Van'dan ilçeye doğru hareket etti. Fakat, sağlık taraması yapmak isteyen öğrenci ve doktorlar, ilçe girişinde polisler tarafından durduruldu. Durdurulan doktor ve sağlık öğrencilerinin polis tarafından keyfi olarak GBT kontrolüne alındığı ve taciz edildikleri ileri sürüldü. Polisin bu keyfi tutumunu öğrenciler tarafından yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi. Edremit İlçe merkezine gelen 150 kişiye yakın öğrenci gurubu, burada Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan ve Belediye Meclis üyelerinin katılımıyla polisin bu tavrını kınadı.

'POLİSİN TAVRINI KINIYORUZ '

Öğrenciler adına basın açıklamasını yapan Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelerek köylerde sağlık taraması yapacak olan öğrencilere karşı polisin sergilemiş olduğu tavrın kabullenemez olduğunu belirtti. Edremit Belediyesi olarak bu çalışmada kendilerinin de yer aldığını belirten Sayan, bunun içinde her zaman öğrencilerin yanında olacaklarını dile getirdi. Öğrencilerin yapmak istedikleri sağlık taramalarının kamuoyu yararına olan bir çalışma olduğunu, bu çalışmalarla tek bir sağlık ocağının olmadığı köylerde doktorların yurttaşların kapısına kadar giderek sağlık taraması yapılacağını dile getiren Sayan, polisin öğrencileri rahatsız edecek tavırlar içine girmesini ve GBT uygulaması yapmalarını kınadıklarını söyledi.

Öğrencilerin ve doktorların böylesi örnek bir çalışma yapmalarının kendileri açısından onur verici olduğunun altını çizen Sayan, belediye olarak da üç gün boyunca yapılacak olan sağlık taramalarına yardım edeceklerini vurguladı. Yapılan açıklamanın ardından öğrenciler sağlık taramaları için köylere doğru yola çıkarak sağlık tarama faaliyetlerine başladı. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da 1 Eylül mitingine çağrı

SONRAKİ HABER

'Kürt olduğumuz için saldırıya uğradık'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...