23 Ağustos 2013 13:11

İstanbul'da 1 Eylül mitingine çağrı

BDP İstanbul İl Örgütü, "Gezi'den Lice'ye barış için mücadeleye" diyen 150'ye yakın kurum ve kuruluşun organizesi ile Kadıköy'de gerçekleştirilecek 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingine katılım çağrısında bulundu.BDP İstanbul İl Örgütü, 1 Eylül'de Dünya Bar

İstanbul'da 1 Eylül mitingine çağrı
Paylaş

BDP İstanbul İl Örgütü, 1 Eylül'de Dünya Barış Günü dolayısıyla saat 15.00'de 150'ye yakın kurum ve kuruluşun organizesi ile Kadıköy'de gerçekleştirilecek mitinge ilişkin il binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ilk sözü BDP İstanbul İl Eş Başkanı Arife Çınar, "Ortadoğu'nun kan gölüne döndüğü durumda halklar çeşitli katliamlara maruz kalıyorlar" dedi. Rojava'da kimyasal silah kullanıldığını belirten Çınar, "1 Eylül'ü bu şekilde karşılamak acıdır. Buna rağmen sesimizi yükseltmek için tüm halkımızı Kadıköy'e çağırıyoruz" dedi. Çınar'ın ardından ise BDP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül, bu 1 Eylül'ün tarihsel önem taşıdığını vurgulayarak, mitingin "Gezi'den Lice'ye barış için mücadeleye" sloganı gerçekleşeceğini duyurdu.

"BDP olarak her sene 1 Eylül'ü kutluyorduk, ancak bu sene tarihi bir misyon atfederek yaklaşıyoruz. Çok çeşitli kesimler, kurumlar tarafından organize ediliyor, biz de bu kurumlar içinde katılımcıyız" diyen Bingül, KESK, DİSK, TMOBB gibi kurumların da bu kurumlar arasında yer aldığını belirtti. Bingül, "2013 Newrozu ruhu ile 1 Eylül'e yaklaşım göstereceğiz. 1 Eylül'e binlerce kişinin katılımını bekliyoruz. Mitingin, 2013 Newrozu'nda PKK Lideri ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan tarafından başlatılmış olan ve devlet tarafından kabul gören sürecin onurlu bir barışa evrilmesi için ikinci aşamaya başlangıca vesile olmasını diliyoruz" diyerek, mitingde, İstanbul'daki çeşitli din ve inançtan halkların barış zemininde biraraya gelmesinin de çözüm sürecine katkı sunacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından da BDP İstanbul İl Örgütü yöneticisi İlkay Yenigün çağrı metnini okudu. Yenigün, "Kürt ve Türk halklarının 2013 Newrozu ile barışa dönük büyüyen umutlarının sönmemesi şarttır. Bu anlamda çözüm sürecine değer vermekteyiz. Bu sürecin devamı AKP hükümetinin Kürt sorununa ciddi yaklaşımı ile mümkün olacaktır" diyerek, hükümetin ve Başbakan'ın çözüm konusunda güven vermediğini belirtti. Barışı haykıran halkların bu süreçte her zamankinden daha büyük bir sorumluluk üstlendiğini belirten Yenigün, "1 Eylül Dünya Barış Günü'nde 'Demokratik Kurtuluş ve Özgür Yaşamı İnşaa" şiarıyla milyonların barış çağrısına ortak oluyoruz" diyerek, Demokrasi ve Barış Platformu öncülüğünde herkesi Kadıköy'e çağırdı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Kadın gazeteci toplu tecavüz uğradı

SONRAKİ HABER

Sağlık taraması yapan öğrencilere polis engeli!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa