23 Ağustos 2013 11:59

Kimyasal silah kullanıldığı haberleri araştırılmalı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı yolundaki haberlerin gecikmeksizin araştırılması gerektiğini belirtti.Güney Kore'nin başkenti Seul'de Suriye'deki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan Ban Ki-mun, "Hükümet ya da muhalefet güçleri olsun, hiç bir tarafın, bu

Kimyasal silah kullanıldığı haberleri araştırılmalı
Paylaş

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı yolundaki haberlerin gecikmeksizin araştırılması gerektiğini belirtti.

Güney Kore'nin başkenti Seul'de Suriye'deki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan Ban Ki-mun, "Hükümet ya da muhalefet güçleri olsun, hiç bir tarafın, bu meselenin açıklığa kavuşturulması fırsatını reddedeceğini sanmıyorum" dedi. Ban Ki-mun, "Dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir koşulda kimyasal silah kullanılması, devletler hukukuna aykırıdır. İnsanlığa karşı böyle bir suçu isleyenler için ciddi sonuçları olmalıdır" diye belirtti.

Suriyeli muhalifler, Şam yakınlarındaki Huta'da düzenlenen kimyasal silah saldırısı sonucunda, yüzlerce kişinin öldüğünü belirtiyor. Birleşmiş Milletler, Suriye'nin başka bölgelerinde kimyasal silah kullanıldığı iddialarını araştırmak için ülkede bulunan kimyasal silah denetçilerine, bu son olayı da incelemeleri için izin vermesini istedi. Ancak kimyasal silah kullandığı iddialarını "mantıksız ve uydurma" diye niteleyerek reddeden Suriye hükümetinden, henüz bu yönde bir açıklama yapılmadı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Doğru bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz'

SONRAKİ HABER

İstanbul'da 17 kişi adliyeye sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...