23 Ağustos 2013 18:48

Dersim’de AKP’ye Yerlikaya ayarı!

AKP’nin Dersim’deki il ve ilçe yönetimlerinin tamamı istifa etti. İstifaların Genel Merkezin talebiyle gerçekleştiği öğrenildi. İl Başkanı Veli Suroğlu istifaya zorlandıklarını belirten bir açıklama yaparken, istifalarda bir süre önce AKP’ye geçen Sinan Yerlikaya’nın etkili olduğu ifade ediliyor.Eski CHP

Dersim’de AKP’ye Yerlikaya ayarı!
Paylaş

AKP’nin Dersim’deki il ve ilçe yönetimlerinin tamamı istifa etti. İstifaların Genel Merkezin talebiyle gerçekleştiği öğrenildi. İl Başkanı Veli Suroğlu istifaya zorlandıklarını belirten bir açıklama yaparken, istifalarda bir süre önce AKP’ye geçen Sinan Yerlikaya’nın etkili olduğu ifade ediliyor.
Eski CHP milletvekili Sinan Yerlikaya, bir süre önce bazı eski belediye başkanları ve İl Genel Meclisi Üyeleri ile birlikte AKP’ye geçmişti. Yerlikaya’nın AKP’ye geçerken, il ve ilçe yönetimlerinin görevden alınmasını ve kendi ekibinin göreve getirilmesini istediği belirtiliyor. Yerlikaya’nın bu talebi üzerine AKP Genel Merkezi mevcut yönetimlerin istifa etmesini istemiş, ancak il ve ilçe yönetimleri buna direnmişti. AKP Genel Merkezi de partinin il kongresinde istifa dayatmasını kabul etmeyen Suroğlu’nun karşısına başka bir aday çıkarmış ancak seçimi Suroğlu kazanmıştı. O günden bu yana il ve ilçe yönetimlerine ciddi bir istifa baskısı yapıldığı belirtiliyor.
Suroğlu istifalara ilişkin, “İstifa etmemiz istendi, istifa ediyoruz” dedi. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mülteci çocuk sayısı bir milyonu aştı

SONRAKİ HABER

'Doğru bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa