22 Ağustos 2013 18:53

Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs’a gitmeyin!

"Çok para, lüks yaşam, iddialı planlar, ekstra ödemeler vaat ediyorlar. Ancak çoğu verdiği sözü tutmuyor.”Profesyonel Futbolcular Birliği FIFPro, üyelerini Kıbrıs, Yunanistan ve Türkiye’ye karşı uyaran bir bildiri yayınladı.Hollanda merkezli organizasyon, girişte aktardığımız sözlerle futbolcuları uyarırke

Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs’a gitmeyin!
Paylaş

Profesyonel Futbolcular Birliği FIFPro, üyelerini Kıbrıs, Yunanistan ve Türkiye’ye karşı uyaran bir bildiri yayınladı.
Hollanda merkezli organizasyon, girişte aktardığımız sözlerle futbolcuları uyarırken “Bu ülkelerde, özellikle Avrupa kupalarına katılmayan takımlara transfer oluyorsanız iki kere düşünün” tavsiyesinde bulundu.
FIFPro’nun, profesyonel futbolcuların FIFA’nın ihtilaf çözüm merkezi DRC’ye yapılan başvurulardan derlediği bilgilere göre Kıbrıs, oyuncuların en çok sorun yaşadığı ülkeler sıralamasında senelerdir en üst sırada yer alıyor. FIFPro’ya göre meşum ikincilik sırası içinse Yunanistan ve Türkiye kıyasıya bir rekabet içerisinde!

SORUNLAR HER GEÇEN YIL ARTIYOR

Üç ülkede de oyuncularla kulüpler arasında yaşanan sorunların her geçen yıl daha da arttığı belirtilirken tek istisnanın Avrupa kupalarında mücadele eden takımlar olduğu vurgulandı. Bilindiği üzere Avrupa kupalarında mücadele etmeye hak kazanan takımlar UEFA’nın kulüp lisans sistemine üye olmak zorunda. Bu da kulüplerin hukuksuz işlemlere imza atma şansını azaltıyor.
FIFPro bu ülkelerde forma giyen oyuncuların çoğu zaman ücretlerini alamadıklarını ve yasal yollara başvurmak zorunda bırakıldıklarını dile getirirken, bu yasal yolların da bir hayli yorucu ve masraflı olduğuna dikkat çekti.

FUTBOLCULAR HAKLARINI ALAMIYOR

FIFPro, önemli vaatlerde bulunarak transfer yapan kulüplerin birkaç ay sonra yeterli mali kaynaklardan yoksun olduğunun ortaya çıktığını, oyuncuların ücretlerini alabilmek için aylarca beklemek zorunda kaldığını dile getirdi.
“Oyuncular çoğu zaman hiç para alamıyor ve ülkeyi terk etmek zorunda kalıyor çünkü kulüpler vaat ettikleri ev kiralarını dahi ödemiyor” denilen FIFPro açıklamasında oyuncuların haklarını alabilmek için FIFA’nın İhtilaf Çözüm Merkezi’ne (DRC) başvurduğu ancak çoğu zaman kulüpler iflaslarını ilan ettiği için buradan hiçbir sonuç alamadıkları da vurgulandı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İsveç’te politika alerjisi

SONRAKİ HABER

Spor medyasında kadının adı yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...