22 Ağustos 2013 11:36

Adalete iki darbe

Gezi Parkı direnişinde yaşamını yitirenler için Antalya’dan ‘Adalet Yürüyüşü’ başlatan İstanbul’a vardıktan sonra Beşiktaş İskelesi’nden Gezi Parkı’na gerçekleştirmek istediği yürüyüşe polis Gümüşsuyu’nda müdahale etti. Müdahaleden BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul K&u

Adalete iki darbe
Paylaş

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, saldırının Bekir Bozdağ'a yapılan saldırıdan hiçbir farkı olmadığını söyledi. Kürkçü, "Görev ve yetkisini kötüye kullanan emniyet yetkilerinin sesleri ve güçlerinin Meclis Başkanı'ndan daha fazla çıkması, aslında Türkiye'deki iktidar pratiğinin de çok somut bir görüntüsü" dedi. İstanbul Valisi Mutlu ve Emniyet yetkilileri aleyhine suç duyurusunda bulunacaklarını duyuran Kürkçü, "İstanbul Valisi Mutlu, İstanbul'u herhangi bir diktatörlüğün herhangi bir kasabayı yönettiği gibi yönetemeyeceğini eninde sonunda öğrenecektir. İstanbul orada duracaktır, vali oradan öyle ya da böyle gidecekir. İstanbul'daki vatandaşların kalbini kazanmış bir vali değil, OHAL bölgesinde kimsenin arkasından hayır duası okumadığı bir vali olarak İstanbul'daki görevinden ayrılacak. Bunun ne kadar çabuk olursa o kadar çabuk olması için ben, hem bir vekil, hem semt sakini, hem de hakkını ayrımsız kullanmak isteyen bir vatandaş olarak elimden geleni yapacağım" dedi. İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık da 6 tane gence 40-50 polisin saldırdığına dikkat çekti. Saldırıda, gençlerden birinin sara krizi geçirmesi üzerine birden ‘ölecek’ korkusu ile polislerin ortadan kaybolduğunu vurgulayan Eliaçık, “Madem saldırıyorsun o zaman hastaneye de sen götüreceksin. Polis neden var? Halkın can güvenliğini sağlamak için. Dün gece gençlerin can güvenliğini polis sağlamadı, biz sağladık. Polisler az kalsın genci öldürüyordu. Böyle vicdan adalet olur mu? Yapılanlar gerilim politikasıdır. Normalleşme için hükümetin adım atması gerekiyor. Bu normalleşme için bizler adım atıyoruz fakat karşılıksız kalıyor. Eğer dün bu açıklamaya izin verilseydi ortamın normalleşmesi için bir adım atılmış olacaktı” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)


‘YASAYI DEĞİŞTİRİRİZ’

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kendisine yönelik Hacıbektaş’taki saldırıda saldıranın bırakılmasına tepki göstermişti. Saldıranın, 3. Yargı Paketi kapsamında serbest bırakılması üzerine Bozdağ, “Bu hükümlerde yanlışlık varsa değerlendirilir, gereken adımları atarız” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Demokrasi, Brezilya’da bir müze adıdır...

SONRAKİ HABER

Mübarek ev hapsinde tutulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...