21 Ağustos 2013 20:34

Söz hakkı için lise meclisleri

DİKİLİ’de düzenlenen gençlik yaz kampına katılan liseliler forumda bir araya geldi. Sınav sisteminin değişmesi, düz liselerin kapatılıp öğrencilerin imam hatip liselerine  yönlendirilmesine karşı çıkan liseliler, önce kamp alanı içinde yürüyüş gerçekleştirdi, ardından da taleplerini ve bu talepleri

Söz hakkı için lise meclisleri
Paylaş

Liseliler, “Sınavlar kalksın hayat bize kalsın” sloganıyla kamp alanındaki yemekhaneden forum alanına yürüdü.
Forumda konuşan Ahmet isimli bir liseli, okul idaresi tarafından konulan kılık kıyafet yasağına  karşı öğrenci meclisinin çağrısıyla eylem yaptıklarını anlattı. Ahmet, “Bu eylemin ardından taleplerimiz karşılandı. Bu da öğrenci meclislerinin kapsayıcılığını ve etkisini gösteriyor” diye konuştu.
Bileşeni olmalarına rağmen liselilerin çoğunluğunun öğrenci meclisleri hakkında bilgi sahibi olmadığını ifade eden Bilgesu Karakulak,  “Bu durumu değiştirmeliyiz. Okullar açılmadan liselilerin öğrenci meclisleri konusunda ne gibi hakları olduğuna ilişkin bilgilendirmeler yapmalıyız. Bizler ancak bu yolla okullarımızda söz sahibi olabiliriz” dedi.
Kürt sorununun çözüm sürecinde hâlâ ana dilde eğitim konusunda adım atılmadığını ifade eden Yıldıray Coşar da, “Liselerde yürüttüğümüz çalışmanın en önemli taleplerinden biri de ana dilde eğitim olmalı” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gençlik kampından Rojava’ya destek!

SONRAKİ HABER

Zülfiye’nin dosyası erkek yargıyı gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...