21 Ağustos 2013 20:33

Gençlik kampından Rojava’ya destek!

“Barış yoksa gelecek de yok” sloganıyla Dikili’de düzenlenen 11. Gençlik Kampı’nda Rojava’yla dayanışma çağrısı yapıldı.Kampta Gazetemiz Yazarı Fehim Işık’ın katıldığı bir söyleşi düzenlendi. Işık, söyleşide Rojava’da yaşananları anlattı.TÜRKİYE KÜRTLERDEN RAHATSIZSuriye

Gençlik kampından  Rojava’ya destek!
Paylaş

Kampta Gazetemiz Yazarı Fehim Işık’ın katıldığı bir söyleşi düzenlendi. Işık, söyleşide Rojava’da yaşananları anlattı.

TÜRKİYE KÜRTLERDEN RAHATSIZ

Suriye’de hiçbir hakları olmayan, mülteci gibi yaşayan Kürtlerin Suriye’de artık kendi yönetimlerini sağladıklarını, askeri birimlerini oluşturduklarını, okullarını kurduklarını anlatan Fehim Işık, tüm bunların Türkiye’yi rahatsız ettiğini söyledi. Türkiye’nin Suriye konusunda baştan bu yana yanlış bir politika izlediğini, Suriye’de Türkiye’nin hiçbir hesabının tutmadığını belirten Işık “AKP, Suriye’de asıl olarak Kürtlerin olduğu bölgeyi kontrol altına almak istedi, ama olmadı. AKP, Suriye’de Kürtler kendi yönetimlerini kurmasın istiyor. Bunun için batıyla karşı karşıya gelme pahasına el Kaide çetelerini destekledi. Sınırda çetelerin geçişine izin verildi” dedi. Bu çetelerin mart ayında Kürtlerin yoğun olarak yaşadıkları kentlere saldırmaya başladığını ancak, YPG’nin bu saldırıları püskürttüğünü ifade eden Işık “Kürtler, Türkiye ile karşı karşıya gelmemek için sınır bölgelerini ele geçirmedi” dedi.

KÜRTLER ZORLA GÖÇ ETTİRİLİYOR

Temmuz ayında İslam Emirliği ilan etme kararı alan bu çetelerin yeniden Kürtlere saldırmaya başladığını söyleyen Işık “YPG’nin çetelere direnmesinin ardından Kürtlerin bulunduğu bölgede direnişe destek büyüdü. Direnişe destek büyüyünce bu çeteler bu kez Kürtlerin yaşadıkları bölgeyi insansızlaştırmaya dönük saldırılar düzenledi. Binlerce insanın Türkiye’ye göç ettiği haberleri veriliyor. Kürtlerin ve Arapların yaşadığı 117 köy boşaltıldı” diye konuştu.

‘ÇÖZÜM SÜRECİ NASIL İNANDIRI OLACAK?​’

Türkiye’de devletle Öcalan arasında Kürt sorununda çözüm için başlatılan sürecin Rojava’da yaşananlardan bağımsız ele alınamayacağını anlatan Işık “Bir yandan içeride çözüm süreci yürütülürken, bir yandan Suriye’de Kürtlere saldıran çetelere Türkiye’nin yardım etmesi kimseye hele hele Kürtlere çözüm için inandırıcı gelmeyecektir.”

GENÇLER ROJAVA’YA İLAÇ GÖNDERİYOR

Gençlik Kampı için toplanan ilaçlar Rojava halkına gönderilecek. Gençlik Kampı Komitesi, kamplarının reviri için topladıkları ilaçları çete saldırılarına karşı direnen Rojava halkına göndereceklerini ve Rojava halkıyla dayanışma içinde olacaklarını açıkladı. Söyleşide konuşan Umut Yeğin, kamptan illerine döndüklerine Rojava için düzenlenen yardım kampanyalarına da destek vereceklerini söyleyerek, “Barış ve kardeşlik talepleriyle düzenlenen kampımızın en temel görevlerinden biri bugün Rojava halkıyla dayanışma içinde olmaktır” dedi.(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ailecek grevdeler

SONRAKİ HABER

Söz hakkı için lise meclisleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...