21 Ağustos 2013 15:51

Deri İş, sendika hakkına saygı istedi

Zeytinburnu’da faaliyet gösteren Punto Deri’de iki işçi Deri-İş’e üye oldukları için işten atıldı. Deri-İş, fabrika önünde eylem yaparak Punto Deri patronunu sendika hakkına saygı duymaya çağırdı.İşten atıldıkları 9 Ağustos’tan beri fabrika önünde direnişte olan işçilere destek iç

Deri İş, sendika hakkına saygı istedi
Paylaş

İşten atıldıkları 9 Ağustos’tan beri fabrika önünde direnişte olan işçilere destek için yapılan eylemde konuşan işten atılan işçilerden Ramazan Aygün, 10 yıldır patronundan hiçbir olumsuz yaklaşım görmediğini dile getirirken, işten çıkartılmasının tek sebebinin sendikalaşmak olduğunu dile getirdi. Basın açıklamasını izleyen işçilere de seslenen Aygün, bütün işçileri, geleceklerinin patronun iki dudağı arasında olmaması için örgütlenmeye ve birlik olmaya çağırdı.

Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi ise yaşanan sorunların sadece Punto Deri ile ilgili olmadığını havzada çalışan bütün işçilerin artık insanca yaşayacak bir ücret ve insanca çalışma koşulları istediğini dile getirdi. Uluslararası firmalara üretim yapan Punto Deri patronunun anayasal hak olan sendika hakkına saygı duyması gerektiğini ifade eden Servi, işten atılan işçilerin işe geri dönmesi ve sendika hakkına saygı duyulması için ulusal ve uluslararası mücadeleyi sonuna kadar vereceklerini belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'İstanbul duracaktır, vali şöyle ya da böyle gidecektir'

SONRAKİ HABER

İşçilerden eylem tutanağına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...