21 Ağustos 2013 15:44

'İstanbul duracaktır, vali şöyle ya da böyle gidecektir'

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İstanbul'daki Adalet Yürüyüşü'ne katılanlarla beraber şiddete uğradıklarını belirterek, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i göreve çağırırak, "Vekilin haklarını savunanı henüz görmedik. Bu nedenle bütün mekanizmaların çalışması iç

'İstanbul duracaktır, vali şöyle ya da böyle gidecektir'
Paylaş

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İstanbul'daki Adalet Yürüyüşü'ne katılanlarla beraber şiddete uğradıklarını belirterek, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i göreve çağırırak, "Vekilin haklarını savunanı henüz görmedik. Bu nedenle bütün mekanizmaların çalışması için şikayet başvurumuzu, suç ihbarını İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü aleyhinde yapacağız" dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Kürkçü, Beyoğlu'ndaki gösteriye polisin sert müdahalesini eleştirerek "Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i, milletvekillerine karşı kamu görevlileri eliyle gerçekleştirilen bu tür saldırılara karşı etkin bir tavır almaya davet ediyorum" dedi. Kürkçü, Taksim'de dün Antalya'dan İstanbul'a Adalet Yürüyüşü başlatanlarla birlikte saldırıya uğradığını belirterek, emniyet güçlerinin şiddetin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Kürkçü, şunları söyledi: "Sebebi ne olursa olsun hiçbir biçimde hiçbir milletvekiline karşı böyle bir saldırıda bulunulmasını kabul edecek herhangi bir milletvekili ya da bir kamu yöneticisi olabileceğini düşünemiyorum. Buradan Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i milletvekillerine karşı girişilen, kamu görevlileri eliyle gerçekleştirilen bu tür saldırılara karşı etkin bir tavır almaya davet ediyorum. Meclis Başkanı, milletvekillerinin ve Meclis'in onurunu korumaya bütün milletvekillerinden daha çok yetkilidir. Bu daha çok herkesten fazla onun görevidir. Ancak bu konularda Meclis Başkanımızın sesini çok fazla duyamıyoruz. Görev ve yetkisini kötüye kullanan emniyet yetkililerinin sesleri ve güçlerinin Meclis Başkanı'ndan daha fazla olması aslında Türkiye'deki iktidar pratiğinin de çok somut görüntüsü. Vekilin haklarını savunanı henüz görmedik. Bu nedenle bütün mekanizmaların çalışması için şikayet başvurumuzu, suç ihbarını İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü aleyhinde yapacağız. İçişleri Bakanlığı'na soru önergesini veriyoruz. Bunların takipçisi olacağız. İstanbul Valisi sayın Mutlu, İstanbul'u herhangi bir diktatörlüğün herhangi bir kasabayı yönettiği gibi yönetemeyeceğini eninde sonunda öğrenecektir. İstanbul orada duracaktır, vali şöyle ya da böyle gidecektir. İstanbul halkının gönlünü kazanmış bir vali olarak değil, olağanüstü hal bölgesindeki görevinden gittiği zaman arkasından kimsenin hayır dua okumadığı vali olarak kendisi İstanbul'daki görevinden de eninde sonunda ayrılacaktır. Bunun çabuk olması için de ben şahsen elimden geleni yapacağım."

ÖNCEKİ HABER

Hüsnü Mübarek'e tahliye kararı

SONRAKİ HABER

Deri İş, sendika hakkına saygı istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...