21 Ağustos 2013 15:08

İş danışmanları kendi durumlarından habersiz

İŞ-KUR önünde iş ve meslek danışmanlarının kadroya geçişi halinde ekonomik ve sosyal haklarının gasbedileceği duyumuna karşı BES basın açıklaması düzenledi.Açıklamada konuşan Ramis Sağlam, torba yasa ile 657 4-b’ye göre sözleşmeli çalışan iş ve meslek danışmanlarının 657 4-a kadrosuna geçmesinin &o

İş danışmanları kendi durumlarından habersiz
Paylaş

Açıklamada konuşan Ramis Sağlam, torba yasa ile 657 4-b’ye göre sözleşmeli çalışan iş ve meslek danışmanlarının 657 4-a kadrosuna geçmesinin önünün açılmış olduğunu vurguladı. Sağlam, “Ancak Devlet Personel Daire Başkanlığında daha önceden Devlet’te tahsisi olmayan bu kadro için nasıl bir ücret verileceği konusunun İŞKUR Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı bürokratlarınca görüşüldüğü sendikamızca bilinmektedir” dedi.

Söz konusu görüşmede her düzeyden bürokrat olmasına rağmen, İş ve Meslek Danışmanlarının olmadığına dikkat çeken Sağlam, “Buradaki durum diğer 4-b’lilerden farklı olarak, tanımlanmayan bir kadro olmasıdır. Dolayısıyla taban maaşları, ek ödemeleri, özel hizmet tazminatlarının hangi kadrolar rayiç olarak alınacağı kimse tarafından bilinmemektedir” dedi.

İş ve meslek danışmanlarının tedirgin bir bekleyiş içinde olduklarını vurgulayan Sağlam, kazanılmış haklarından vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Sağlam, “Kadroya geçince maaşları ve kadro görev tanımları ne olacak? Bu soruların 4 bin iş ve meslek danışmanına bir an önce açıklanması gerekmektedir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Milli Güvenlik Kurulu toplandı.

SONRAKİ HABER

Malezya'da otobüs şarampole yuvarlandı: 33 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa