21 Mayıs 2011 12:31

Çerkesler’den Rusya’ya ‘soykırımı tanı’ çağrısı

Kafkas Sürgünü’nün 147. yıldönümünde binlerce Çerkes, Beyoğlu’nda bulunan Rusya Konsolosluğu’na yürüdü. Konsolosluk girişinde polis engeliyle karşılaşan Çerkesler, “soykırımı tanıyın” diye haykırdı.Taksim Meydanı’nda bir araya gelen 2 bine yakın Çerkes, buradan Konsolo

Paylaş

Taksim Meydanı’nda bir araya gelen 2 bine yakın Çerkes, buradan Konsolosluğa doğru yürüdü. En önde açılan “Rusya biz geri geldik” pankartı arkasında yürüyüşe geçen Çerkesler, “İnsan soykırımı tanır. 21 Mayıs sürgündür, soykırımdır”, “Çerkes soykırımını tanıyın”, “Soykırımı unutmadık, unutturmayacağız” pankartları taşıyıp, sloganları atarak attı.

Ardından Kafkasya Forumu sözcüsü Mkanba Çağlar tarafından yapılan açıklamada, Çerkesler olarak Kafkasya’nın tamamını hedef alan üç asıra yayılmış bir işgal sürecinin dönemecinde insanlık tarihinin en ağır soykırımlarından birine maruz kaldıklarını ifade etti. Rusya’nın başta kendi vicdan olmak üzere, tüm dünyayı yalanlarla kurulmuş bir politikaya mahkum ettiğini söyleyen Çağlar, Rusya’nın inkarına inat, her sene katlanarak artan bir güçle gerçeği haykırmaya devem edeceklerini söyledi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Bolaman Vadisi 2 HES’ten kurtuldu

SONRAKİ HABER

İstanbul’da G8 protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...