20 Ağustos 2013 18:59

İHD’den Bozdağ’a Mısır tepkisi

BAŞBAKAN Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Mısır’da yaşanan katliama sessiz kalmakla suçladığı İnsan Hakları Derneği (İHD), Bozdağ’ın açıklamalarını “Bilgiye dayanmayan, ön yargılı ve yakışıksız” olarak değerlendirdi.Bozdağ, geçtiğimiz pazar günü bir televizyon programında isim vererek İHD ve Uluslar

İHD’den Bozdağ’a Mısır tepkisi
Paylaş

BAŞBAKAN Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Mısır’da yaşanan katliama sessiz kalmakla suçladığı İnsan Hakları Derneği (İHD), Bozdağ’ın açıklamalarını “Bilgiye dayanmayan, ön yargılı ve yakışıksız” olarak değerlendirdi.

Bozdağ, geçtiğimiz pazar günü bir televizyon programında isim vererek İHD ve Uluslararası Af Örgütünü Mısır’da yaşananlara sessiz kalmakla suçlamıştı. Bozdağ’ın iddialarının gerçekleri yansıtmadığına dikkat çeken İHD yaptığı yazılı açıklamada, insan hakları örgütlerinin defalarca eylem ve açıklamalarla Mısır’da yaşanan katliama dikkat çektiği aktarıldı. Bozdağ’ın İHD’yi bilgisizce eleştirdiği kaydedilen açıklamada, şunlar ifade edildi: “Türkiye’nin en eski ve en yaygın insan hakları örgütü olan İHD bu mücadelesinde ağır bedeller ödemiştir. 11 yıldır iktidarda bulunan AKP’nin Türkiye insan hakları ortamını iyileştirmek adına attığı adımların hâlâ yetersiz olması ve temel problemlerin hâlâ çözülememesi karşısında bir başbakan yardımcısının bir başka ülkeyi örnek vererek insan hakları örgütlerine saldırması kabul edilemez.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Oran’dan yanıt

SONRAKİ HABER

Öcalan’ın yeri değişti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...