20 Ağustos 2013 18:48

Türk-İş’ten grevdeki işçilere ziyaret

Türk-İş'e bağlı sendikaların İstanbul Şube Başkanları ve yöneticileri İstanbul'da grevde olan Teksüre Çorap, Bahariye Halı ve Vakko fabrikalarını gezerek grevde olan işçilere destek verdi. İstanbul'da grevde olan işyerlerinde greve katılım yüzde yüz katılım ile gerçekleşirken ilk ziyaret edilen işyeri Teksüre &

Türk-İş’ten grevdeki işçilere ziyaret
Paylaş

Burada konuşan Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, işçilerin sendikaların asıl gücü olduğunu ve işçiler sağlam durdukça işverenlerin istekleri kabul etmekten başka çaresi olmadığını dile getirdi.

FEDAKÂRLIK SIRASI PATRONLARDA

Türk-İş İstanbul Şube Başkan ve yöneticileri ikinci olarak ise Bahariye Halı fabrikasını ziyaret ettiler. Patronun işçilerin çalışması için baskı yaptığı fabrikada işçiler bütün baskılara rağmen direnmeye ve mücadele etmeye devam ediyor.
Burada da konuşan Büyükkucak, patronun yaptığı baskılara dikkat çekerken, bu tür anti-demokratik baskılara işçilerin birlik olarak karşı duracaklarını dile getirdi. Türk-İş olarak işçilerin her zaman yanında olduklarını ifade eden Büyükkucak, fedakârlık sırasının patronlarda olduğunu belirtti. Son olarak Vakko fabrikasında konuşan Büyükkucak, tekstil işçilerinin kazanımının bütün işçi sınıfının kazanımı olacağını ve bu yüzden tekstil işçilerinin gösterilecek dayanışma ile mutlaka kazanması gerektiğini dile getirdi.

Vakko önünde konuşan Teksif Yedikule Şube Başkanı Sebahattin Çetin ise, Teksif Sendikası ve işçileri olarak 3 ana konuda geri adım atmayacaklarını bunların ise kıdem zammı, ikramiyeler ve ücret zamları olduğunu dile getirdi.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sel 120 ölüme neden oldu

SONRAKİ HABER

TEV-DEM: ‘Topraklarınızı terk etmeyin’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...