21 Mayıs 2011 12:27

Bolaman Vadisi 2 HES’ten kurtuldu

ORDU’nun Fatsa ilçesi Bolaman Vadisi’nde yapımına başlanan Atilla 1 ve Atilla 2 Hidroelektrik Santral Projeleri için verilmiş olan “Çevresel Etki Değerlendirme Gerekli Değildir” kararının iptali talebiyle Ordu İdare Mahkemesine açılan davada, mahkeme “yürütmeyi durdurma” kararı verdi.Başta Doğu Karadeniz

Paylaş

Başta Doğu Karadeniz Bölgesi olmak üzere ülke genelinde yapılması planlanan HES projelerine karşı, başlatılan demokratik ve hukuksal mücadele devam ederken, HES’lere karşı açılan davalarda yeni yeni durdurma ve “iptal” kararları gelmeye devam ediyor. Fatsa Derelerin Kardeşliği Platformu ile İstanbul Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu HES Çalışma Grubu avukatları tarafından Bolaman Vadisi’nde yapımına başlanan Atilla 1 ve Atilla 2 isimli HES projeleri için verilmiş olan “Çevresel Etki Değerlendirme Gerekli Değildir” kararının iptali talebiyle açılan davaya da olumlu yanıt verildi.

Ordu İdare Mahkemesinde “yürütmeyi durdurma” talebiyle açılan davada, mahkeme talebi onayladı. Mahkeme verdiği gerekçeli kararında “Dava konusu işlemin uygulanması halinde giderilmesi güç zararlar doğabilecek nitelikte olması nedeniyle” yürütülmesinin durdurulduğunu açıkladı. Bu kararın yanı sıra Fatsa’da HES inşaatlarından çıkan hafriyatların dere yataklarına dökülmesi nedeniyle yapılan şikayetler neticesinde şikayetleri değerlendiren İl Çevre Orman Müdürlüğü de HES faaliyetlerini durdurdu. (ORDU)

ÖNCEKİ HABER

Kayıpların sorumluları bulunsun

SONRAKİ HABER

Çerkesler’den Rusya’ya ‘soykırımı tanı’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...